MLB: Yaşasın 1 Mayıs!

2021 1 Mayısı’nı sorunlarımızın derinleştiği, öfkemizin bilendiği bir dönemde karşılıyoruz. Aylardır eğitim hakkımızı gasp eden, yaşam hakkımızı hiçe sayarak adımıza kararlar alan, bizleri meslek liselerinde köle, fabrikalarda ucuz işgücü olarak gören düzene karşı 1 Mayıs’ta işçi sınıfının safında, alanlarda olalım. Keyfi yasaklara, fiili engellemelere geçit vermeyelim. Öfkemizi ve taleplerimizi sokaklarda, alanlarda haykıralım!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 14 Nisan 2021
  • 20:55

Yolumuz işçi sınıfının yoludur!

 

Kölece çalışma koşullarına ve günlük 16 saati bulan uzun çalışma süresine karşı girişilen mücadele ile kazanıldı 1 Mayıs. “8 saat iş, 8 saat uyku, 8 saat canımız ne isterse!” diyen işçiler alanları, meydanları zapt ettiler. Eylemlerden kaynaklı dört işçi önderi idam edildi, onlarca işçi yargılandı. Bizlere 1 Mayıs’ın onurunu bıraktılar. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü bu ölümsüz mirasla kaydedildi tarihe.

Köle değil öğrenciyiz!

Pandemi süreci boyunca devletin almadığı önlemler, karşılamadığı ihtiyaçlar bizim üzerimizden çözüldü. Sağlık sebepleri ile yüz yüze eğitime ara verilip herkese “evde kal” çağrısı yapılırken, bizler atölyelere çevrilmiş okullarımızda maske, dezenfektan, koruyucu giysi gibi ürünlerin seri üretimini gerçekleştirdik. Bizlerin bu emeği o gün “alkışı hak eden fedakarlık” olarak sunulurken, bugün MEB açgözlü bir patron gibi bizim neredeyse bedava işgücümüz üzerinden elde ettiği ciroyu açıklıyor. 

Eğitim sorunumuzsa halen çözülmüş değil. Akademik eğitimi zaten pandemi öncesinde de son derece sınırlı ve niteliksiz alıyorduk, artık meslek derslerimizi de göremiyoruz. AKP-MHP iktidarı pandemi sürecini yönetemiyor, bilim insanlarının uyarılarına kulak asmıyor. Toplum sağlığını gözeten bir bakışla bütünlüklü önlemler alınmadığı gibi, sermayenin kârı uğruna milyonlarca insan açlık ve virüs ikileminde yaşıyor. Okullar bir açılıyor, bir kapanıyor. Sınavlar bir yapılacak deniyor, bir erteleniyor. Bu yapboz tahtasında bizlere de denek olma rolü biçiliyor. Eğitim hakkımız, sağlık hakkımız, yaşam hakkımız bir kişinin iki dudağı arasına mahkum edilmek isteniyor. 

Eğitim ve yaşam hakkımız için 1 Mayıs’a!

2021 1 Mayısı’nı işte böylesi sorunlarımızın derinleştiği, öfkemizin bilendiği bir dönemde karşılıyoruz. Aylardır eğitim hakkımızı gasp eden, yaşam hakkımızı hiçe sayarak adımıza kararlar alan, bizleri meslek liselerinde köle, fabrikalarda ucuz işgücü olarak gören düzene karşı 1 Mayıs’ta işçi sınıfının safında, alanlarda olalım. Keyfi yasaklara, fiili engellemelere geçit vermeyelim. Öfkemizi ve taleplerimizi sokaklarda, alanlarda haykıralım!

Yaşasın 1 Mayıs!

Meslek Liseliler Birliği