Gençlik örgütleri: “İntihar değil cinayet”

Kadıköy’de 18 yaşındaki Furkan Celep’in intihar etmesi üzerine açıklama yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 25 Eylül 2020
  • 19:47

18 yaşındaki Furkan Celep’in hayatına son vermesi üzerine Kadıköy’de açıklama yapıldı. Beşiktaş iskelesi önünde gerçekleştirilen açıklamada kapitalizmin gençliği geleceksizliğe mahkum ettiği vurgulanarak kapitalizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yükseltildi.

“Kapitalizm öldürür! İntihar değil cinayet” pankartının açıldığı açıklamada “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “ Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atıldı.

Gençlik örgütleri adına yapılan açıklamada Celep’in intihar etmeden önce yazdığı mektuptan alıntılar yapılarak Kapitalizmin insanları yalnızlaştırmaya ve yabancılaştırmaya devam ettiğine işaret edilerek şunlar belirtildi:

 “Bugün Türkiye'de her gün ortalama 9 kişi intihar ediyor. Yani her gün 9 kişi, bu sistemin yarattığı açlık, yoksulluk, işsizlik, yalnızlık ve çaresiz hissetme gibi nedenlerle yaşamlarına son vermeyi bir çıkış yolu olarak görüyor.

Tüm bu yaşananlar intihar değil, cinayettir. Bugün milyonlarca insan aynı sonuca ulaşıyor. Çünkü örgütsüz ve yalnız kalan insanlar, sorunları kendi içerisinde ve kendi başına çözmeye çalışıyorlar. Sonuç ise ortada.

… Dolayısıyla yalnız ve bireysel çabalarla ya da intihar edilerek hiçbir sonuç elde edilemiyor. Ancak bizlere dayatılan geleceksizliğe karşı çaresiz ve yalnız değiliz.  Kurtuluş, aynı sorunları yaşayan milyonların bir araya gelmesindedir. Çözüm, her yanı çürümüş kapitalist düzene karşı mücadeleyi yükseltmekten geçmektedir. Sibel'in, Hakan'ın, Furkan'ın ve adını bilmediğimiz nice arkadaşımızın katili olan kapitalist düzene karşı birlik olalım hesap soralım"

Basın açıklamasının ardından yapılan konuşmalarda örgütlenme çağrısı yapıldı. Basın açıklaması atılan sloganların ardından bitirildi. Açıklamada imzası bulunan gençlik örgütleri:

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Anarşist Gençlik, Devrimci Gençlik Dernekleri, Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ), Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Gençlik Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, Kaldıraç'lı Öğrenciler, Öğrenci İnisiyatifi, Öğrenci Faaliyeti ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF)