DGB’den 3-4 Ağustos çağrısı

DGB, 3-4 Ağustos çağrısı ile gençliği özgürlüğü, geleceği için mücadele etmeye ve Filistin halkıyla dayanışmayı büyütmeye çağırıyor. İstanbul’da stop-motion, kitap atölyesi gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 15 Temmuz 2024
  • 14:30

Devrimci Gençlik Birliği 3-4 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştireceği etkinliğin çağrısını yapıyor.  "Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için buluşuyor, Filistin’le dayanışmayı büyütüyoruz!" etkinliğinde 3 Ağustos günü Filistin’le dayanışmayı büyütmek için Şişli’de etkinlik yapılacak. 4 Ağustos’ta ise “Özgürlük ve Gelecek buluşması” gerçekleştirilecek.

İstanbul’da yapılacak etkinliğin çalışmaları kapsamında DGB kitap ve stop-motion atölyelerinde buluştu. Bunun yanı sıra Kadıköy’de açılan stant ile etkinliğin çağrısı duyuruldu.

Stop-motion atölyesi

Atölye programları kapsamında bir eğitmen eşliğinde “Özgürlük, gelecek ve Filistin” gündemli stop-motion atölyesi gerçekleştirildi.

Stop-motion atölyesinde ilk olarak eğitmen sinemanın oluşumdan ve zaman içerisinde geliştirilen tekniklerden bahsetti ve ardından stop-motion tekniğinin nasıl yapıldığını anlattı.

Kısa bir girişin ardından atölye belli tekniklerin anlatılması ile devam ettirildi. “Özgürlük, gelecek ve Filistin” teması üzerinden nasıl çalışma çıkarılabileceği üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Tartışmaların ardından kolektif bir şekilde video hazırlıklarına geçildi. Tartışmaların ardından çalışmanın video haline getirilmesiyle stop-motion atölyesi sonlandırıldı.

Kitap atölyesinin üçüncü toplantısı

İki oturum biçiminde yapılan Marx’ın “Ücret, Fiyat ve Kar” adlı eserinin tartışmasının ardından kitap atölyesinde, bu hafta “Uluslararası durum üzerine değerlendirme” adına bir dizi makalenin okumasının, tarihsel ve güncel bağlarıyla tartışması gerçekleştirildi.

Tartışmaya bu makaleleri okuma nedenlerinin anlatılmasıyla başlandı. Ardından emperyalizmin güncel boyutuna değinildi ve kapitalizmin yaşadığı krizlerin mali, siyasal ve sosyal sebepleri hakkında tartışmalar gerçekleştirildi. 

İkinci emperyalist paylaşım savaşından itibaren gelişmiş kapitalist ülkelerin sermaye sınıfı çıkarı için izlediği politikalardan, bu politikaları yaparken karşılaştığı sorunlardan ya da bu politikaları hayata geçirememesinde etkili olan SSCB’nin varlığına vurgu yapıldı. SSCB’nin yıkılışının ardından dünyada emperyalist hegemonya mücadelesinin güncel boyutları tartışıldı. Sigorta şirketleri, fon şirketleri ve bankaların (mali sermayenin) ulusal ve uluslararası faaliyet alanları ve kapitalist zorbalıkta edindiği yerler hakkında konuşuldu. Sermaye sınıfının, daha fazla kar sağlamak adına işçi sınıfını daha iyi sömürmek adına her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmeden yararlandığı vurgusu yapıldı.

Sermaye sınıfı, kapitalizmin kriz yaşadığı durumlarda güçlü bir toplumsal muhalefet ile karşı karşıya kalmamak için içte milliyetçiliği körüklediği, dışa doğru ise savaş çığırtkanlığı yaptığından bahsedilerek kitap atölyesi sonlandırıldı.

Kadıköy’de stant faaliyeti

DGB etkinliğin duyuruları kapsamında Kadıköy’de Khalkedon Meydanı'nda stant açtı.

Stant çalışmasında Direnen Filistin halkıyla dayanışmaya çağıran “Denizlerin yolunda Filistin’in yanındayız!” başlıklı bildiriler dağıtıldı. 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek "Özgürlük, Gelecek ve Filistin Buluşması"na çağrı broşürleri de stant çalışmasında kullanıldı.

Ajitasyon konuşmalarında şunlar denildi:

“Özgürlüğü ve geleceği çalınan milyonlarının, soykırıma ve işgale maruz kalan Filistin halkının sesini yükseltiyoruz. 3-4 Ağustos’ta özgürlüğümüz ve geleceğimiz için buluşuyor. Filistin halkıyla dayanışmayı büyütüyoruz!”

Stant çalışması boyunca Filistin gündemli anketler ile “Denizlerin yolunda Filistin’in yanındayız!”, “İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin!”, “NATO’dan çıkılsın emperyalist üsler kapatılsın!”, “Nakba bitecek Filistin halkı geri dönecek!”, “Emperyalistler-Siyonistler yenilecek direnen halklar kazanacak!” şiarlı dövizler de kullanıldı.

Kızıl Bayrak/ İstanbul