Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için buluşuyor,

Filistin’le dayanışmayı büyütüyoruz!

Devrimci Gençlik Birliği 3-4 Ağustos'ta yapacağı etkinliğe çağrı yaptı ve "Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için buluşuyor, Filistin’le dayanışmayı büyütüyoruz!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 14 Temmuz 2024
  • 16:30

Merhaba arkadaş!

Bu broşürü aldıysan “Özgürlük ve gelecek buluşmasına”, Filistin halkıyla dayanışma etkinliğimize davetlisin demektir.

Özgürlüğümüzün gasp edildiği, geleceğimizin koyu bir karanlığa sürüklendiği, emperyalist savaş ve saldırganlık sonucu on binlerce insanın katledildiği günümüz koşullarında, “Ne yapmalı?” diye tartışmak için bu daveti yapıyoruz. Davetimiz, yaşadığımız dünyayı, toplumu, okullarımızı değiştirme çağrısıdır. Biliyoruz ki sen de bizler gibisin. Krizin faturasını bizlerin omuzlarına yükleyen sermaye düzeninin saldırıları nedeniyle en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorsun. Biliyoruz, sen de artan baskı ve yasaklar nedeniyle özgürlüğe hasretsin. Ancak, Karl Marx’ın da dediği gibi “Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir!”

Kapitalist sistem bir yandan bizi daha fazla çalıştırıp daha fazla yoksullaştırıyor. Bir yandan da bütün bunlara karşı sesimizi kısmak, bizleri sindirmek için baskı ve zorbalığı arttırıyor. 

Çağrımız bütün bunlara karşı birlik olma çağrısıdır!

Denizlerin yolunda, Filistin’in yanındayız!

Emperyalist-kapitalist sistem dünya çapında büyük krizler yaşıyor. Bu nedenle dört bir yanda savaş ve saldırganlığı tırmandırıyorlar. Bunun en yıkıcı ve barbar örneği ise on aydır Filistin’de yaşanıyor.

Emperyalistlerin açık desteği ile Gazze’de soykırım saldırılarını sürdüren Siyonist İsrail, çoğu çocuk ve kadın on binlerce Filistinliyi katletti. Ancak her saldırı karşısında yılmadan ayağa kalkmasını bilen Filistin halkı bu saldırılar karşısında da varıyla yoğuyla direniyor. İşgal devam ettiği sürece direniş de devam edecektir. Bizler de 68’de Filistin halkının davasına omuz veren Denizlerin yolunda yürümeye devam edeceğiz. Filistin halkı özgür olana, emperyalist-Siyonist işgal bitene dek Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesi ile dayanışmayı bu topraklarda büyüteceğiz.

Bu nedenle, çağrımız soykırım saldırılarına karşı direnen Filistin halkıyla dayanışmayı büyütme çağrısıdır.  

Arkadaşlar!

Bizleri yaşadığımız topraklarda yoksulluğa, açlığa ve geleceksizliğe sürükleyen sistem yanı başımızda ise kardeş halkların üzerine bombalar yağdırıyor. Bugün susmak, beklemek, durmak zamanı değil! Tersine, harekete geçme, birliğimizi güçlendirme, mücadeleyi büyütme zamanı!

Özgürlük ve gelecek buluşmamız, Filistin’le dayanışma etkinliğimiz birlik ve mücadeleyi güçlendirmek için “Bir şey yapmalı!” davetidir. Haklarımıza, özgürlüğümüze, geleceğimize sahip çıkma çağrısıdır! Sen de 3-4 Ağustos tarihlerinde etkinliklerimize katıl birlikte tartışalım, üretelim ve mücadeleyi yükseltelim!

Devrimci Gençlik Birliği