DGB’nin 3-4 Ağustos çağrısı dört bir yanda sürüyor

Devrimci Gençlik Birliği, 3 Ağustos’taki Filistin halkıyla dayanışma etkinliğinin ve 4 Ağustos’taki özgürlük, gelecek buluşmasının çağrılarını İstanbul’da, İzmir’de ve Ankara’da yaptı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 02 Ağustos 2024
  • 15:30

Devrimci Gençlik Birliği, 3 Ağustos’ta “Denizlerin yolunda Filistin’in yanında!” şiarlı etkinliğinin ve 4 Ağustos’taki “özgürlük ve gelecek” buluşmasının çağrılarını İstanbul’da, İzmir’de ve Ankara’da yürüttüğü çalışmalar ile sürdürdü.

DGB, İstanbul Kadıköy’de Khalkedon Meydanı’na hafta boyunca açtığı stantlar ile çağrı faaliyetini devam ettirdi. Hafta boyunca açılan stantlarda 3-4 Ağustos’a çağıran broşürler, Filistin gündemli anketler kullanıldı. “Filistin için bir cümle” başlıklı oluşturulan panoya stant faaliyetleri boyunca dayanışma cümleleri yazıldı. Stant boyunca emekçiler ve gençlerle siyonist İsrail’in uyguladığı soykırım politikalarından, Filistin halkının onurlu direnişine, özgürlük ve gelecek sorunu üzerine neler yapılabileceğine dair sohbetler gerçekleştirildi. Filistin halkıyla eylemli dayanışmayı büyütmenin önemi üzerine vurgular yapıldı.

Stant faaliyetlerinde şu sesleniş yapıldı:

“Özgürlüğü ve geleceği çalınan milyonların, ihmaller sonucu kaldığı KYK yurdunda katledilen Zeren Ertaş’ın, geçinemediği, geleceğini göremediği için intihara sürüklenen Resul Alan’ın, Enes Kara’nın sesini yükseltiyoruz. Dokuz ayı aşkın, siyonist İsrail’in soykırımına ve işgaline maruz kalan Filistin hakkının sesini yükseltiyoruz. Herkesi özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkmak ve Filistin halkı ile dayanışmayı büyütmek için 3-4 Ağustos’taki buluşmalarımıza çağırıyoruz.”

***

İstanbul’da yürütülen faaliyetlerde ayrıca etkinlik gününe dair hazırlıklar için çalışmaları gerçekleştirildi. Filistin halkı ile dayanışma etkinliğinde kullanılacak sergi de kolektif bir şekilde hazırlandı.

İstanbul’da Bakırköy’e, Kartal’a, Sarıgazi’ye, Esenyurt’a, Boğaziçi Üniversitesi çevresine, İzmir’de Karşıyaka ve Alsancak’a, Ankara’da Mamak ve Kızılay çevresine 3-4 Ağustos’taki etkinliklere çağrı yapan afişler asıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul, İzmir, Ankara