Devrim okullarının ardından... Karanlığa karşı geleceğiz!

Dünyada ve Türkiye’de kapitalist barbarlık günden güne tüm insanlığı yıkıma sürüklüyor. Kapitalizm dünya çapında girdiği ağır ve sarsıcı krizin tüm faturasını işçilere, emekçilere, ezilen halklara ödettiriyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 31 Ocak 2019
  • 17:11

 Eğitim sisteminin çarpıklığına, yaratmaya çalıştığı tüm bencilliğe ve bizleri yarış atı haline getirme çabalarına karşı öznesi olduğumuz devrim okullarını bu dönem de gerçekleştirdik. Devrim okulları diyoruz çünkü idealimizdeki yaşamı gerçek kılıyoruz. Tartıştığımız konulardan aldığımız görevlere kadar her açıdan birkaç kişinin değil, tüm katılımcıların özneleştiği kolektif bir yaşam örgütlüyoruz. Eğitimi insanlığın kurtuluşu davası ekseninde ele alıyor, konuları buna göre tartışıyor, sorunları bu çerçevede sorguluyoruz.

Devrim okullarında arkadaşlarımızla bir araya geldik, kitle eylemlerinden işçi grevlerine kadar dünyadaki birçok gündemi tartıştık. Okullarımızda yaşanan baskıyı, paralı eğitimi, gericiliği konuştuk. Dünyayı anlama ve değiştirmenin bilimsel yöntemi olan Marksizm’e dair atölye çalışmaları yaptık.

“Avrupa’da bir hayalet dolaşıyor.” İşçi sınıfının devrimci programı olan Komünist Parti Manifestosu bu cümle ile başlıyor. İnsanın insan üzerindeki sömürüsüne dayalı olan bu sisteme karşı işçi sınıfının bilimsel silahı olan Marksizm dünya ölçeğinde kapitalistler ve onların kurulu düzeni tarafından korku ile karşılanıyor.

Dünyada ve Türkiye’de kapitalist barbarlık günden güne tüm insanlığı yıkıma sürüklüyor. Kapitalizm dünya çapında girdiği ağır ve sarsıcı krizin tüm faturasını işçilere, emekçilere, ezilen halklara ödettiriyor. Milyonlarca işçi ve emekçiye ağır çalışma ve yaşam koşulları, katmerli kölelik ve sömürü dayatılıyor. Yeryüzünde milyonlarca insan açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkum ediliyor. Bunlara boyun eğilmesi için de koyu bir baskı ve devlet terörü devreye giriyor. Tüm bu baskı ortamının karşısında dünya genelinde milyonlarca işçi, emekçi, genç, kadın sokaklara dökülüyor, ağır sömürü politikalarına ve çalışma yasalarına karşı seslerini yükseltiyorlar. Fransa’da haftalardır sokaklarda barikatlar kuruluyor, militan çatışmalar yaşanıyor, fabrikalarda greve çıkılıyor, okullar işgal ediliyor. Hindistan’da artan işsizliğe, gıda ve diğer temel tüketim malzemelerine yapılan zamlara karşı 200 milyon işçi sendikalarıyla birlikte genel grev ilan ederek greve çıkıyor. Keza İran’da, Lübnan’da, Latin Amerika’da, Doğu Avrupa ülkelerinde işçi ve emekçiler çeşitli taleplerle eylemler gerçekleştiriyorlar. Devrim okullarında İsviçre’de iklim grevine giden liselilerden Arnavutluk’ta eyleme geçen üniversitelilere dek birçok kitle eylemini tartıştık.

Dünyada bunlar olurken bizler seyirci kalmayacağız. Yaşadığımız sorunlar ülkelerin sınırları gibi birbirinden ayrı değildir. Her geçen gün artan paralı eğitim uygulamaları ile her yerde gençliğe “paran kadar oku” deniliyor. Bu da yetmezmiş gibi arkadaşlarımız okuyabilmek için ölüyor. Gençlik gericiliğin kuşatması altında şekillendirilmek isteniyor. Haberlerini sürekli duyar hale geldiğimiz taciz ve tecavüzlere karşı gelen arkadaşlarımız cezalandırılıyor, suçlular ödüllendiriliyor. Karanlık bir gelecek bizi teslim almaya çalışıyor. Karanlığa karşı geleceğiz!

Devrimci Liseliler Birliği
Ocak 2019