Veysel Akgül yoldaş Frankfurt’ta anıldı

Bundan iki yıl önce, pandeminin ilk dalgasında yitirdiğimiz Veysel Akgül yoldaşı anmak amacıyla 23 Aralık Cuma günü Frankfurt’ta bir etkinlik düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 24 Aralık 2022
  • 08:00

İki yıl önce, pandeminin ilk dalgasında yitirdiğimiz Veysel Akgül yoldaşı anmak amacıyla 23 Aralık günü Frankfurt’ta bir etkinlik düzenlendi. Ölümsüzlüğünün ikinci yılı vesilesiyle yapılan etkinliğe yoldaşları, akrabaları, eski dava arkadaşları ve devrimci dost örgütlerden oluşan bir kitle katıldı.

Etkinlik, Veysel yoldaş şahsında devrim ve sosyalizm kavgasında yitirdiğimiz tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu esnasında “Zafere dair” şiirinden bir bölüm okundu.

Ardından Veysel yoldaşın politik ve sosyal yaşamından karelerin yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Bunu, genç yoldaşların hazırladığı, içinde Veysel yoldaşın kendi kaleminden şiirlerin de yer aldığı, kaygaya ve umuda dair şiir dinletisi izledi.

İlgiyle karşılanan şiir dinletisinin ardından, Veysel yoldaşın saflarında uzun yıllar mücadele ettiği, politik çizgisine büyük bir güven ve bağlılık duyduğu partisi TKİP adına konuşma yapıldı.

Konuşmada yoldaşın kısa yaşam öyküsünün ve kimi özelliklerinin yanı sıra, eksiği ve fazlasıyla, kesintisiz 25 yıllık örgütlü-devrimci kimliğine vurgu yapıldı. Devamında ise içinde bulunduğumuz, “bunalımlar, savaşlar ve devrimler” dönemine işaret edilerek; bu dönemin günümüzdeki en somut olguları olan ekonomik, sosyal ve iklim krizi ile emperyalist savaş gerçeğine değinildi. Emekçi sınıfların, kapitalizmin çok yönlü krizlerine karşı, dünyanın dört bir yanında ayaklanmalar, grevler ve direnişlerle karşılık verdiği ifade edildi. Yaşanan kendiliğinden kitle hareketlerinin en zayıf ve aynı zamanda en çok ihtiyaç duyduğu şeyin ise devrimci-öncü partiler olduğuna vurgu yapılarak, partiye her yerde her yönlü daha fazla destek verme çağrısı yapıldı.

İlgi ve dikkatle dinlenen parti konuşmasının ardından Veysel yoldaşın oğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında, onun anısını yaşatmanın, onun davasına sahip çıkıp, onun uzun yıllar onurla taşıdığı kızıl bayrağı yere düşürmemek gerektiğini vurgulayarak, babasının hep tekrarladığı gibi, “örgütlü kalacağım ve savrulmayacağım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu konuşmaların ardından söz konuklara bırakıldı. Bu bölümde Veysel yoldaşı tanıyan dost ve yoldaşlar söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Etkinlikte ATİK adına yazılı mesaj iletilirken, MLPD, AGİF ve ATİK adına konuşmalar yapıldı.

Devrimci bir atmosferde geçen etkinlik, iki yoldaşın saz eşliğinde seslendirdiği, içinde Veysel yoldaşın sevdiği şarkıların da yer aldığı müzik dinletisi ve kolektif emeğin ürünü yemeklerin beraber yenmesinin ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt