Siyonist rejimden provokatif Golan hamlesi

İsrail, bu defa 1967’den beri işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’ne göz dikmiş görünüyor. Suriye’ye ait Golan Tepeleri’nde yasadışı yahudi/siyonist yerleşimlerin inşa edileceği ilan edildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Ekim 2021
  • 17:59

Yasadışı yahudi yerleşimleri kurarak toprak gasp etmek siyonist İsrail rejiminin temel politikalarından biridir. Filistin halkının gasp edilmiş toprakları üzerine kurulan İsrail, kuruluşundan 73 yıl sonra da toprak gaspına devam ediyor. İsrail, bu defa 1967’den beri işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’ne göz dikmiş görünüyor.

Siyonist hükümetin başı Naftali Bennett tarafından yapılan açıklamada, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’nde yasadışı yahudi/siyonist yerleşimlerin inşa edileceği ilan edildi. Golan Tepeleri’ne ilişkin hazırlanan bir planı onaylamak için siyonist kabinenin 1,5 ay sonra toplanacağını söyleyen Naftali Bennett, “Hedefimiz Golan Tepeleri’nde yaşayan yahudilerin sayısını ikiye katlamaktır” ifadesini kullandı.

Siyonist şefin toprak işgali için öne sürdüğü gerekçe ise, en az başka ülkelerin topraklarını gasp etme girişimi kadar küstahçadır. “Suriye’deki iç çekişmeler dünyadaki birçoklarını, bu güzel ve stratejik toprakların İsrail devletinin elinde kalmasının tercih edilir olduğuna ikna etti” şeklinde konuşan siyonist şef, dünyanın Suriye ya da Esad’la ilgili yaklaşımının değişmesini ise umursamadıklarını iddia ederek, “Golan İsrail’indir, nokta” dedi.

Aynı küstahça üslupla konuşan İsrail İnşaat ve İskân Bakanı Zeev Elkin ise, “Makor Rishon” adlı gerici bir derginin düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, Golan Tepeleri’ndeki yerleşim inşaatlarının güçlendirileceğini ve bu yıl içinde 99 yeni konutun “İsrail Toprak İdaresi Kurumu” tarafından inşa edileceği söyledi.

“Golan Tepeleri sonsuza kadar Suriye ve Arap toprağıdır”

Siyonist rejim şeflerinin yaptığı açıklamalara tepki gösteren Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, İsrail’in Golan Tepeleri’nden çekilmesi çağrısı yapan BM Güvenlik Konseyi’nin 242 sayılı kararına atıf yaparak, bu toprakların işgalcilere bırakılmayacağını belirtti. Suriye’nin topraklarını işgalden kurtarma kararlılığını dile getiren yetkili şu ifadeleri kullandı: “Bu tür saldırgan açıklamalar ve politikalar, Golan’ın Arap ve Suriye toprağı olduğu ebedi gerçeğini değiştirmez. Golan er ya da geç anavatanına dönecektir.”

İşgale karşı oturma eylemi

Siyonist rejimin toprak gaspına hazırlandığını ilan etmesine tepki gösteren Golan Tepeleri’nde yaşayan Suriyeliler, topraklarını savunma konusunda kararlı olduklarını belirttiler.

El Mayadeen sitesinde yer alan habere göre, işgal altındaki Suriye Golan halkı, topraklarının her zerresine bağlı olduklarını ve kendilerini zorla yerlerinden etme saldırısına karşı direneceklerini belirttiler. Masada köyünde oturma eylemi gerçekleştiren Golanlılar, siyonist rejimin toprak gaspına karşı mücadele edeceklerini söylediler.