Havaalanı, Opel ve LSG'den katılımla Grev izlendi

GREV filminin Rüsselsheim'daki ikinci gösterimi havaalanı, Opel ve LSG'den katılımla 20 Mart Pazar günü, saat 19.00'da yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Mart 2022
  • 10:15

GREV filminin Rüsselsheim’daki ikinci gösterimi 20 Mart Pazar günü, saat 19.00’da yapıldı. İlki için olduğu gibi mekan yine Rind Kültür Merkezi idi. Bu ikinci etkinliğe havaalanı, Opel ve çoğunluğu LSG çalışanı ve öncülerden oluşan 40’ı aşkın işçi katıldı.

Filmin izlenmesine geçilmeden önce BİR-KAR adına bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmada filmin sosyal içeriğine ve dayanışma ürünü bir yapıt olmasına vurgu yapılarak, işçi sınıfı olarak bizlerin tarihini anlatan bu filmin biz işçiler tarafından izlenmesinin çok büyük bir önem taşıdığı belirtildi. Halihazırda sürmekte olan Ukrayna savaşının ağır sonuçlarının biz işçi ve emekçilere fatura edileceği ve bu ağır sonuçlara maruz kalacak olan biz işçilerin işyerlerimizde örgütlü mücadeleyi büyütmekten başka şansımızın olmadığı dile getirildi.

Ardından, bu yıl işyerlerinde yapılacak olan sendika seçimlerine değinildi. Seçimlerin son derece önemli olduğu ve seçilecek kişilerin mücadele eden devrimci işçilerden oluşmasının önemi vurgulandı.

Konuşmadan sonra hep birlikte film izlendi. Rüsselsheim’da ikinci gösterime katılımın tamamı işçilerden oluşuyordu. Filmi izleyen işçiler oldukça olumlu düşüncelerini dile getirdiler. İşçilerden biri bu filmi izlerken işyerinde yaşadıklarını ve çalışma arkadaşlarını düşündüğünü söyledi. Bir LSG işçisi de işyerinde yalakalık yapan ve dik duran arkadaşlarının yaptıklarının ne anlama geldiğini dile getirdi. Büyük bir heyecan duyan bir diğer LSG işçisi ise “Bundan sonraki toplantılarımızda söz alıp, emeğimizi korumak adına haykırmak istiyorum” diyerek, heyecanını paylaştı.

Filmde verilen mesajın LSG işçisi tarafından alınmış olduğu söylenebilir. Tümüyle işçilerden oluşan izleyicisi yönünden en farklı etkinliklerden biri olduğunu da vurgulamak gerekiyor. GREV filmi işyerinde sömürülerek canı yanan işçiler tarafından izlenince, filmin konusu daha büyük önem kazanarak ön plana çıkmış oluyor.

Ayrıca film etkinliği için haftalardır gerek yereldeki BİR-KAR’lıların gerekse LSG’deki öncü işçilerin vermiş oldukları emeğin işçiler arasında hayat bulmuş olması ayrıca anlamlıydı. Bu son gösterim için filmin tanıtımından bilet satışına kadar pek çok şey LSG öncü işçileri tarafından yapıldı. Bizzat fabrikanın içinde işçilerle birebir diyalog kurularak bir faaliyet yürütüldü. Bu ise hem LSG işçisinin BİR-KAR’a yabancı olmayışının bir ürünüydü hem de BİR-KAR’ın her zorlukta LSG işçisinin yanında oluşunun bir geri dönüşüydü.

Özellikle işçi-emekçilere bu anlamlı filmi izleme olanağı sağladığı için BİR-KAR’a memnuniyetlerini dile getiren işçiler, etkinlikten pozitif duygu ve düşüncelerle ayrılmış oldular.

BİR-KAR Rüsselsheim