Hamburg’da Paskalya yürüyüşü

Hamburg'da Paskalya yürüyüşü gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 19 Nisan 2022
  • 20:20

Hamburger Forumu’nun çağrısıyla binlerce kişinin katıldığı savaş karşıtı Paskalya yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kitle saat 13.00’de yürüyüş için Reperbahn’da toplandı. Yürüyüşe Ver-di Sendikası, Demokratik kurumlar ile DİE Linke, DKP, KPD, MLPD ve Ati-Faşist guruplar katıldı. Göçmen kurumlarından ise Bir-Kar, ATİK, ADHK, DİDİF, Alevi kurumları, Kürdistanlılar ve Filistinliler katıldı. Yürüyüşte savaş karşıtı pankartlar, parti bayrakları ve kurum flamaları taşındı. Toplanma alanında bir saati aşkın süre boyunca savaş karşıtı konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmalarda şunlar ifade edildi:

“Savaş hemen durdurulmalı, başta ABD olmak üzere Avrupalı emperyalistler, NATO ve Rusya Ukrayna’dan ellerini çekmelidir. Bu Emperyalist pazar paylaşım savaşında Ukrayna’ya yapılan silah yardımları devam ederse savaşın uzayacağı, bunun ise savaşın derinleşerek 3. Dünya savaşının çıkmasına neden olacağı.”

3. dünya savaşının çıkması demek sömürülen ve ezilen işçi ve emekçilerin ve çocukların ölümü denektir. Yürüyüşte en önde “Savaşı Silahlanmayı Bitirin!” pankartı taşındı. Yol boyunca “Kahrolsun Emperyalist savaşlar!”, “Rusya’nın Ukrayna işgaline derhal son vermeli!” sloganları atıldı.

Yürüyüşte ayrıca “Silahlanma yarışına son!” “Nükleer silahların üretimi derhal durdurulmalı!” “Emperyalistler arası pazar paylaşımı savaşına son!” “Yaşasın enternasyonal dayanışma!” “Yaşasın İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği! “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” gibi sloganlar da atıldı. Ayrıca yol boyunca savaş karşıtı konuşmalar yapıldı.

Yaklaşık 5 km süren yürüyüşün ardından toplanma alanına gelindi. Toplanma alanında yine savaş karşıtı konuşmalar yapıldıktan sonra eylem sona erdirildi.

Paskalya yürüyüşüne yaklaşık olarak üç bin işçi, emekçi ve genç katıldı. Bir-Kar Paskalya yürüyüşüne katılarak destek verdi. Yürüyüş esnasında hem savaş karşıtı bildirileri hem de 1 Mayıs bildirisi dağıtımı yapıldı.

             Hamburg / Bir-Kar