Dünyada Filistin halkıyla dayanışma eylemleri

Siyonistlerin Filistin halkına dönük başlattığı saldırılar dünyanın birçok ülkesinde işçileri ve gençleri sokaklara döktü. Birçok ülkede “Aksa Harekatı” ve Filistin halkıyla dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 15 Ekim 2023
  • 08:00

Siyonist İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik on yıllardır süren inkar, zorla göç ettirme, zulüm ve katliam politikalarına karşı Filistin'deki direniş güçlerinin 7 Ekim de başlattığı hareket üzerine dinci-faşist Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze ve Batı Şeria'ya saldırı başlatmıştı. Siyonistlerin Filistin halkına dönük başlattığı saldırılar dünyanın birçok ülkesinde işçileri ve gençleri sokaklara döktü. Birçok ülkede “Aksa Harekatı” ve Filistin halkıyla dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

İngiltere

Başkent Londra’da Filistin Dayanışma Kampanyası, El-Aksa'nın Dostları Platformu, Britanya Filistin Forumu, Savaşı Durdur Koalisyonu gibi kurumların çağrısına uyan binlerce kişi İsrail Büyükelçiliği önünde toplanarak siyonist rejimin Gazze’ye uyguladığı saldırıları ve ablukayı protesto etti. Gösteride "Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e Filistin özgür olacak!" ve "Özgür Filistin!" sloganları haykırıldı.

ABD

New York bölgesinde faaliyet gösteren Filistin halkının destekçisi kitle örgütleri “Filistin için herkes dışarı!” çağrısıyla Times Meydanı’nda bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı gösteride “Filistin’e destek, işgale son!”, “Direniş haklıdır!”, “Apartheid İsrail’e ABD yardımlarını kesin!” şiarlarının yer aldığı pankartlar taşındı. Göstericiler, daha sonra "Filistin'e özgürlük!" sloganını haykırarak İsrail'in New York Başkonsoloslu’ğuna yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

San Francisco kentindeki İsrail Başkonsolosluğu önünde de ellerinde bayrak ve pankartlar taşıyan kitle Filistin'e destek eylemi düzenledi.

ABD’nin Şikago kentinde de Filistin'e destek eylemi gerçekleştirildi.

Washington DC'de ise Beyaz Saray önünde gösteri düzenlendi. “Yaşasın devrim!” ve “Özgür Filistin!” sloganları atan göstericiler bayrak ve pankartlar taşıdı.

Kanada

Kanada’nın başkenti Toronto'da Nathan Phillips Meydanı'nda Filistin ile dayanışma eylemi düzenledi.

Avustralya

Yeni Güney Galler eyaletinin başkenti Sidney'deki Opera Binası önünde Filistin Eylem Grubu tarafından miting düzenlendi. Göstericiler, Opera Binası’nın İsrail bayrağının renkleriyle aydınlatılması kararını protesto ettiler. Filistin ve Aborjin bayrakları taşıyan göstericiler, Avustralya’nın İsrail ile bağlarını koparmasını talep ettiler.

Belçika

Belçika’da Başkent Brüksel'de Dışişleri Bakanlığı binasının önünde Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Filistin direnişinin sembolü olan "kufiyye" takarak yürüyen göstericiler, Filistin bayrakları, Gazze'deki bombardımana dair görseller, öldürülen çocuklar ve gazetecilerin fotoğraflarını taşıdılar. Gösteride “Filistin'e Özgürlük!” sloganları atıldı.

İsveç

Başkent Stockholm'de bir grup, Filistin ile dayanışma ve İsrail'in saldırılarını protesto etmek için gösteri düzenledi. Filistin bayrakları ve pankartlarla Sergels Torg Meydanı'nda toplanan göstericiler "İsrail'e boykot!", "Özgür Filistin!", "İsrail çocuklarımızı öldürüyor!" sloganlarını attılar, "Gazze'de esir kampına hayır!", "Kudüs, Filistin'in başkenti!" yazılı pankartlar taşıdı.

Yemen

Başkent Sana'da toplanan on binlerce kişi, Filistinle dayanışma eylemi düzenledi. Kitlesel eylemde Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden süren direnişi destekleyen sloganlar attı.

Libya

Başkent Trablus'taki Zat el İmad kulelerine Filistin bayrağı yansıtıldı. Meydanlarda toplanan halk ise Filistin için destek sloganları attı.

Tunus

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin çağrısı ile Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Başkentteki gösteride Filistin ile dayanışma sloganları atıldı.

Hindistan

Uttar Pradeş eyaletinde öğrenciler Filistin’e destek için bir araya geldiler. Öğrenciler hakkında işlem başlatıldı.

Fas

Başkent Rabat'ta Filistin Ulusal Eylem Grubu'nun çağrısıyla bir eylem düzenlendi. Eylemde "Filistin'e canımız feda!", "Batı Şeria ve Gazze Şeridi halkı taviz vermez, boyun eğmez!", "Halk Filistin'in kurtuluşunu istiyor!" sloganları atıldı.

İran

Başkent Tahran'da binlerce kişi Filistinle dayanışma gösterisi düzenledi. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler Filistin direnişini destekleyen sloganlar attı.

Ayrıca Tahran’ın Veliasr ve Filistin Meydanı’ndaki binalara İsrail karşıtı dev afişler asıldı.

***

Siyonist İsrail rejimini destekleyen Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda gibi emperyalist ülkelerde Filistinle dayanışma eylemlerini yasaklamaya çalışsalar da dünya işçi ve emekçilerinin Filistin halkı ve onun haklı davası ile dayanışmasını engelleyemeyecekler.

Kazanan direnen ve savaşan Filistin halkı olacak!