Almanya’da Opel işçilerinden eylem çağrısı

Opel işçileri, işten çıkarma tehditlerine karşı birliklerini ve mücadelelerini büyütmek için Rüsselsheim’da gerçekleştirecekleri eyleme çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Kasım 2020
  • 22:18

Almanya’da işçi kıyımı tehdidiyle karşı karşıya olan Opel işçileri, Rüsselsheim’da 24 Kasım günü eylem gerçekleştirecek.

Opel ve PSA kapitalistlerine karşı birliklerini ve mücadelelerini büyütmek için “Geleceğimiz bizimdir” şiarıyla bildiri yayımlayan işçiler, Pandeminin gölgesinde uzun zamandır kıyım fantezileri hayata geçirilmeye çalışılıyor. Buna gelin hep birlikte engel olalım” diye eylemlerine çağrı yaptı.

Opel işçilerinin çağrısı şu şekilde:

Geleceğimiz bizimdir!
İşten çıkarılmaya karşı korunma hakkımız elimizden alınamaz!

Değerli çalışma arkadaşlarımız,

PSA ve Opel yöneticileri biz Opel çalışanlarını ve ailelerini şartlı işten çıkarılmakla tehdit ediyor.

Eğer istihdamı düşürme planları yıl sonuna kadar, kendi planlarına göre gerçekleşmezse, bizleri büyük bir işçi kıyımı bekliyor.

Bu adaletsizliğe karşı mücadele etmek, emeğimize sahip çıkmak, biz Opel işçilerinin omuzlarındadır.

Gelecek toplu sözleşmesi bizlerin güvencesidir. Opel şirketinin, şartlı işten çıkarma tehdidi, sadece bir provokasyondan ibarettir.

Toplu iş sözleşmeleri, kriz dönemlerinde hukuki olarak bizlerin güvencesidir. Opel yöneticileri bu gerçeği görmezden gelmektedir, yok saymaktadır.

Pandeminin gölgesinde uzun zamandır kıyım fantezileri hayata geçirilmeye çalışılıyor. Buna gelin hep birlikte engel olalım.

Değerli emekçiler,

Sizleri bu yıkıma karşı 24 Kasım Salı günü Rüsselsheim Opel’de başlatacağımız araba konvoyuna katılmaya çağırıyoruz.

“LSG (Lufthansa Sky Chefs) işlerinin benzer bir yıkımla karşı karşıya kaldığı bu dönemde, dayanışmanın önemini belirtirken, Opel işçilerinin mücadelesini, mücadelemizin bir parçası olarak görüyoruz.” diyen LSG işçilerinin ve IG Metall sendikasının sahiplenmesiyle, hep birlikte sesimizi yükseltmeye, sokaklara.

Yaşasın işçi sınıfının dayanışması ve mücadelesi!