Opel’de bildiri dağıtımı, Frankfurt’ta stand faaliyeti…

Geçtiğimiz günlerde Rüsselsheim’daki Opel fabrikasında 1 Mayıs’a çağrı bildirisinin dağıtımını gerçekleştirdik. 1 Mayıs faaliyetleri kapsamında Cumartesi günü de Frankfurt’un merkezi alışveriş alanında Frankfurt RJ ile birlikte ortak stand açtık. Bugün de 1 Mayıs bildirilerimizi FFM havaalanında ağır koşullarda çalışan APS işçilerine ulaştıracağız.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 29 Nisan 2018
  • 07:06

Frankfurt ve çevresinde 1 Mayıs’a hazırlık faaliyetlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rüsselsheim’daki Opel fabrikasında 1 Mayıs’a çağrı bildirisinin dağıtımını gerçekleştirdik. Dağıtım esnasında yaptığımız sesli propagandada işçi sınıfının büyük bedeller ödeyerek kazandığı 1 Mayıs’ın unutturulmaya çalışıldığını, bu dönemde 1 Mayıs’ın mirasına sahip çıkmanın her zamankinden daha büyük önem kazandığını vurguladık.

Büyük saldırıların gündemde olduğu, işçi çıkarmaların başladığı Opel’de, şu an paralı çıkışlar özendirilerek, işçiler kapı dışarı edilmek isteniyor. İşçilerle yaptığımız birebir sohbetlerde para alıp işten çıkmanın çare olmadığını, sonrasında taşeron firmalarda daha düşük ücretlerle ve tüm haklar kaybedilerek çalışmak zorunda kalınacağını anlattık. İşçilerin tek çarelerinin güçlerini birleştirerek mücadele etmeleri olduğunu belirttik ve 1 Mayıs eylemlerine mutlaka katılmaları gerektiğini dile getirdik. Ajitasyonlar eşliğindeki bildiri dağıtımımız işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Fabrikalarda görüyoruz ki 1 Mayıs, işçilerin bilincine kazınmış bir mücadele günü olarak duruyor. Gündemdeki somut sorunlarla 1 Mayıs çağrısını yükselttiğimizde ilgi çok daha yoğun olabiliyor.

Öte yandan 1 Mayıs’a hazırlık faaliyetleri kapsamında Cumartesi günü de Frankfurt’un merkezi alışveriş alanında Frankfurt RJ ile birlikte ortak stand açtık. Hem gençliğin hem de BİR-KAR İşçi Komisyonu’nun bildirileri yaygın bir şekilde dağıtıldı. Öğlen 12.00’den 15.00’e kadar süren faaliyet boyunca “Taşeronlaştırmaya, düşük ücrete, savaşa karşı haydi 1 Mayıs’a!”, “Yaşasın Ekim Devrimi!” şiarlarıyla insanları 1 Mayıs yürüyüş ve eylemlerine katılmaya çağırdık. Ayrıca stand faaliyeti boyunca birebir sohbetler gerçekleştirdik. “Neden Ekim Devrimi?” gibi soruları, Ekim Devrimi’ni ve işçi sınıfına kazandırdıklarını anlatarak yanıtladık.

Çalışmalarımız son güne kadar devam edecek. Bu çerçevede bugün 1 Mayıs bildirilerimizi FFM havaalanında ağır koşullarda çalışan APS işçilerine ulaştıracağız.

BİR-KAR İşçi Komisyonu