Cihad fırsatını kaçırmayın!

  • Arşiv
  • |
  • Dış Politika
  • |
  • 04 Ocak 2013
  • 14:30

(04.01.13) – Habervaktim yazarı, “Suriye cihadı sevaplar kazanmak için tam bir fırsat” diyerek tüccar edasıyla cihar çağrısı yaptı.

Dinci gericiliğin, Suriye’ye yönelik provokasyonlarda özel bir yer tuttuğu ve “Cihad” adı altında bir çok kişinin Suriye’ye giderek çetelere katıldığı biliniyor. Bu Uygulama bizzat devlet tarafından da destekleniyor. Gerici gazeteler de orada ölen çete üyelerini şehit olarak adlandırarak sayfalarına taşımaktan geri durmuyor. Ancak Akit gazetesi işi bir adım daha ileriye götürerek doğrudan “Cihad” çağrısı yaptı.

Geçmişte de Türkiye EL kaidesi tarafından Suriye Emiri olarak atandığı yönlü iddialar bulunan ve Habervaktim’de yazan Feyzullah Birışık bugünkü yazısında açıktan “Cihad” çağrısı yaptı.

Ancak yaptığı çağrı Birışık’ın ve günümüzdeki İslamcıların tüccar kafası ile hareket ettiklerini de bir kez daha gösterdi. Zira Sırtlanlar ve Şebbihalar başlıklı yazısında sözde manevi bir amaçtan bahseden Birışık, bunu yaparken bile adeta pazarlamacı edasıyla “Suriye cihadı sevaplar kazanmak için tam bir fırsat… Bu fırsat bir daha ele geçer mi bilmiyorum ama treni kaçıran çok pişman olabilir…” dedi.

Ancak savaşmaya gitmeyecek olanları da düşünen ve onlardan da maddi yardım isteyen Birışık, “İster canla, ister mal ile, ister her ikisi ile tam bir fırsat…” diyerek kampanya tanıtımını sürdürdü.

Birışık yazısında “İslam savaş hukuku”nun üstünlüğünü de anlata anlata bitiremedi. “Kafirler”in insanlık dışı davranışları olduğu çünkü onların vahiyle tanışmadığını söyleyen Birışık, bir kez daha konuyu reklama getirerek şöyle dedi: “Kâfirlerin, çocuk-kadın ve yaşlı demeden hunharca katletmeleri islamın savaş hukukunun reklamını yapmış oluyor… Evet, biz şebbihaların yaptıklarını yapmayız… Bizim dinimiz buna müsaade etmez…”

Suriye’deki çetelerin burjuva basına dahi sıklıkla yansıyan katliamları, insanlık dışı işkenceleri düşünüldüğünde Birışık’ın nasıl bir reklam hedeflediği de merak konusu oluyor. Ancak belli ki Birışık ticari güdüleriyle bu konuda da “reklamın iyisi kötüsü olmaz” sloganını benimsiyor.