Chomsky, Hrant için geliyor

  • Arşiv
  • |
  • Devlet terörü
  • |
  • Düzen cephesi
  • |
  • 16 Ocak 2013
  • 11:25

Öldürülüşünün üzerinden altı yıl geçen gazeteci - yazar Hrant Dink için bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümü ev sahipliğinde her yıl düzenlenen 2013 Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı 18 Ocak Cuma günü dilbilimci, düşünür Noam Chomsky’yi konuk edecek. Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de saat 15.00’te gerçekleştirilecek konferansta ABD’li ünlü düşünür Chomsky “Türkiye ve Oluşan Dünya Düzeni” başlıklı bir konuşma yapacak. 

19 Ocak'taki anma öncesi Hrant Dink için bir dizi etkinlik devam ediyor

‘Buradayız Ahparig’  

Öldürülüşünün üzerinden altı yıl geçen gazeteci - yazar Hrant Dink için Tütün Deposu’nda bir dizi etkinlik düzenleniyor. “Buradayız/ Ahparig! başlığı altında dün başlayan etkinlikler, 19 Ocak saat 13.30’da Şişli Agos gazetesi önündeki anmaya kadar sürecek. Ahparig Haftası boyunca paneller, sergiler ve film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Bugün saat 19.00’da Takuhi Zaman’dan Zabel Yesayan, Memet Ali Alabora ve Jülide Kural’dan Kirkor Zohrab öyküleriyle başlayacak etkinlik, Mikail Yakut (akordeon) ve Onok Bozkurt (gitar) dinletisi, ardından da Osman Köker, Garo Paylan, Malatyalı Ermenilerin katılacağı 1915 Öncesi ve Sonrası, Malatyalı Ermenilerle Sohbetbaşlıklı söyleşi yapılacak. 17 Ocak’ta yine 19.00’da Derya Alabora, Jaklin Çelik ve Rıza Kocaoğlu, William Saroyan öyküleri okuyacak. Ardından Ayşe Tütüncü (piyano) ve Sıla Gerboğa (bas flüt) sahnede olacak. Bir Büyüme Hikâyesi: Türkiyede Ermeni Çocuk Olarak Büyümekbaşlıklı saat 20.00’deki söyleşinin konuşmacısı ise Karin Karakaşlı.

18 Ocak’ta Hale Soygazi, Ara Güler ve Pakrat Estukyanın öyküler okuyacağı anma programı, Murat Kurt dinletisi ve Murathan Munganın konuşmacı olduğu Ötekiliği Dillendirmek, Ötekini Seslendirmekbaşlıklı söyleşiyle sürecek. Etkinlikler kapsamında Murat Akagündüz, Erdağ Aksel, Arzu Başaran, Fulya Çetin, Kadir Çıtak, Extra Mücadele, Buket Güreli, Mehmet Güreli, Hakan Gürsoytrak, Taner Güven, MetÜst, Vahit Tuna, Cemil Cahit Yavuz, Turgut Yüksel’in eserlerinden oluşan bir sergi, ayrıca Kemal Gökhan ve Ümit Kıvanç’ın cinayetin zemininin nasıl yaratıldığını ve altı yıldır sürdürülen mücadelenin sözlerini, yüzlerini hatırlattıkları kolaj çalışması da yer alıyor. Her gün saat 10.00 - 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek gösterimlerde Ümit Kıvançtan 19 Ocaktan 19 OcakaveYağmurlu Bir Nisan Günü, Bülent Arınlı-Şehbal Şenyurtun Kırlangıcın Yuvası, Gülengül Altıntaşın Kaybolmayın Çocuklar, Hüseyin Karabeyin Hiçbir Karanlık Unutturamazfilmleri izlenebilir. Garaj İstanbul’da ise BuluTiyatro’nun Tetikçioyunu 19 Ocak saat 20.00’de sahnelenecek. Cezayir Salonu’nda ise NarPhotos’un mücadelenin altı yılına ilişkin görüntülerden oluşan fotoğraf sergisi 18 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.

Cumhuriyet / 16.01.13