İzmir’de Filistin eylemi…

“Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak!”

İzmir’de Filistin’de 7 Ekim’de Aksa Tufanı harekatı ile başlayan direniş ve İsrail saldırganlığının birinci yıl dönümünde gerçekleştirilen eylem ile emperyalist/siyonist saldırganlık protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Ekim 2024
  • 19:00

Filistin’de 7 Ekim’de Aksa Tufanı harekâtı ile başlayan direniş ve İsrail saldırganlığının birinci yıl dönümünde gerçekleştirilen eylem ile emperyalist/siyonist saldırganlık protesto edildi ve direnen halklar selamlandı.

İzmir’de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Eski Leman Kültür önünde, saat 16.30’da “Nehirden Denize Özgür Filistin” yazılı Filistin Eylem Platformu imzalı pankartın açılmasıyla eylem başladı. Konuşmalarda ABD emperyalizminin desteğiyle İsrail’in saldırganlığı ve katliamları teşhir edildi. AKP iktidarının hamasetle İsrail ile tüm ilişkileri sürdürdüğü belirtildi. Filistin halkının yıllardır olduğu gibi bugünde direndiği ifade edildi. 

“Nehirden denize özgür Filistin”, “Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” vb. sloganlar ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Ortak açıklamada bir yıldır süren ABD destekli İsrail saldırganlığı ifade edilerek, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen soykırım tablosu aktarıldı. AKP iktidarının sürdürdü İsrail ile iş birliğinin katliama ortak olmak anlamına geldiği, ülkede bulunan askeri üslerin emperyalist/siyonist ülkelerin hizmetinde olduğunun altı çizildi. NATO’dan çıkılması ve üstlerin kapatılması gerektiğini söylendiği açıklamada, AKP’nin Filistin üzerinden hamaset yapmasının yanı sıra Rojova ve Kuzey Irak’ta aynı savaş politikalarını bizzat uyguladığı vurgulandı. İsrail ile tüm ilişkilerin bir an önce kesilmesi belirtilerek açıklama bitirildi. 

Açıklamanın ardından kitle Gündoğdu Meydanı’na kadar sloganlarla yürüyerek yaşamını yitirenler için denize çiçek attı. BDSP’nin yanı sıra birçok kurumun dövizleriyle katıldığı eylem sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir