TOMİS 4. Genel Kurulu toplanıyor!

Metal Fırtına’dan Sinbo’ya mücadelemiz sürüyor…

Genel Kurulumuz, bizler için seçimlerden ibaret değildir. Başta TOMİS üyeleri olmak üzere tüm metal işçilerini, emekten yana güçleri genel kurulumuza katılmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Aralık 2021
  • 16:49

3. Genel Kurulumuzdan bugüne geçen 2 yılı, pandemi koşullarında geçirdik. Sermayenin kârının bizlerin sağlığından daha önemli olduğu kapitalizmin tüm toplumu ölüme, açlığa, yoksulluğa sürüklediğini, dünyayı yok oluşa götürdüğünü bir kez daha gördük.

Bütün dünyada sermaye devletleri kapitalistlerin yardımına koşarken bizlerin canı pahasına çarklar dönerken, krizlerinin ve pandeminin faturası bizlere, işçi-emekçilere kesilmeye çalışıldı.

Tam kapanma kararının alındığı dönemde bile açlık ve ölüm arasındaki ikilemde milyonlarcamız çalışmak zorunda kaldı. Sözde işten atmak yasaklandı, tazminatsız bir şekilde kapı önüne konduk. Ücretsiz izinlerle, Kısa Çalışma Ödenekleri ile açlığa mâhkum edildik. Sermayenin çarkları döndü, sermaye büyüdü. Krizleri derinleştikçe bizler yoksullaştık. Pandemi önlemleri adı altında eylem yasakları geldi, baskılar arttı, sendikal faaliyetler askıya alındı. 

Ancak bizler mücadeleden vazgeçmedik. Pandemi koşullarında da örgütlenme çalışmalarımıza devam ettik. Yasaklara, engellemelere karşı direniş çadırlarında, sokaklarda, fabrika önlerinde mücadele bayrağını elimizden düşürmedik.

Sinbo’da yürüttüğümüz faaliyet ve direniş ile pandemi koşullarında da mücadelenin sürdürülebileceğini ortaya koyduk. Sinbo’da ücretsiz izin saldırısını püskürttük. Kod-29’a karşı Sinbo sınırlarını ve İstanbul sınırlarını aşan bir mücadele örgütledik. Tüm engellemelere karşı Ankara’ya yürüdük. Defalarca gözaltına alındık, yılmadık. Kod-29’a karşı mücadeleyi ülkenin gündemine taşıdık. Emekten yana güçleri bir araya getirmek, ortak mücadeleyi örgütlemek için bir dizi adım attık, atmaya da devam ediyoruz.

Genel Kurulumuz, bizler için seçimlerden ibaret değildir. Pandemi ile geçen 2 yılın değerlendirileceği, sınıfa yönelik saldırılara karşı mücadeleyi büyütmenin adımlarının tartışılacağı, önümüzdeki dönem için kararlar alacağımız, MESS ile sürmekte olan Grup TİS sürecine dair politikalarımızı ortaya koyduğumuz bir süreç olarak örgütlüyoruz. Sinbo’da ortaya koyduğumuz fiili meşru mücadele hattını, devrimci sınıf sendikacılığı anlayışını büyütmek için Genel Kurulumuzu örgütlüyoruz.

Başta TOMİS üyeleri olmak üzere tüm metal işçilerini, emekten yana güçleri genel kurulumuza katılmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS)
Merkez Yürütme Kurulu (MYK)

Tarih: 26 Aralık 2021 Pazar

Saat: 13.00 – 17.00

Yer: Bursa/Nilüfer Belediyesi-Karaman Dernekler Yerleşkesi Büyük Salon