TOMİS 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti!

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası 4. Olağan Genel Kurulu'nu Bursa'da gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Aralık 2021
  • 12:37

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası 4. Olağan Genel Kurulu başarıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul, saygı duruşunun ardından Metal Fırtına'dan TOMİS 'in kuruluşuna giden süreç ve TOMİS' in mücadele pratiğinin ele alındığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

“Yeni Metal Fırtına'lar, yeni Sinbo'lar ile mücadeleyi büyütmeye”

Divanın belirlenmesiyle birlikte genel kurulun programı açıklandı. Eski yönetim adına açılış konuşmasını yapan Dilbirin Acar, Metal Fırtına'dan bugüne mücadelesini aralıksız bir şekilde sürdüren TOMİS üyeleri ve delegelerini selamlarken, işçi sınıfı tarihinde önemli bir yer tutan Metal Fırtına'nın ürünü olan TOMİS 'in mücadelesinin anlamlı ve değerli olduğunu ifade etti. Bir önceki genel kuruldan bugüne geçen sürecin pandemi ile geçtiğini belirten Acar, işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı sessiz kalmadıklarını, kapitalistlerin sınıfa yönelik saldırılarına karşı direnişle, mücadele ile yanıt verdiklerini ifade etti. Sinbo direnişinin bu mücadelede özel bir yer tuttuğunu dile getiren Acar, insanca çalışma ve insanca yaşama koşulları için yeni Metal Fırtına'lar, yeni Sinbo'lar ile mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Genel Kurul, direnişçilerin ve işçilerin mücadele kürsüsü

Konuk konuşmacılar ile devam eden genel kurulda söz alan Alba direnişçisi, fabrikasında yaşanan sorunları dile getirdikten sonra ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.

İpekiş direnişçisi, sendikal bürokrasinin ayak oyunlarına değinirken, patronların saldırılarına karşı işçilerin de birlikte mücadele etmesinin, zorunlu olduğuna işaret etti.

Metal İşçileri Birliği (MİB) temsilcisi, BDSP temsilcisinin konuşmaları yapılırken, DEVTEKSTİL ve KALDIRAÇ dergisinin genel kurula yolladığı mesajlar okundu. Ortak mücadelenin önemine vurgu yapılan konuşmalarda işçi, emekçilerin örgütlülüğünü sağlamak için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Tüzük değişikliği önerisi delegelerin onayına sunuldu ve değişiklikler kabul edildi. Genel Kurul programının devamında Sinbo direnişini anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinbo direnişçisi Dilbent Türker'in yakınını kaybetmesi üzerine katılamadığı genel kurulda direniş adına konuşmayı Sinbo işçisi yaptı. Fabrikada yaşanan sorunları dile getiren Sinbo işçisi, direniş sürecini özetlerken, TOMİS'te örgütlenmeye çağırdı.,Ardından raporların okunmasına geçildi. Geçmiş dönem faaliyet raporu, disiplin ve denetleme raporları okundu ve aklandı.

Farklı fabrikalardan metal işçisi delegelerin konuşmalarından sonra seçime geçildi.

Tek liste olarak girilen seçimlerin ardından kapanış konuşmasında yeni yönetim adına Onur Eyidoğan konuşma yaptı. Eyidoğan, konuşmasında, Genel Kurulu'n örgütlenme sürecine katkı sunan herkese, katılan konuklara teşekkür etti. Eyidoğan, Sinbo direnişinin önemine değindikten sonra, Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihine olan inançla devrimci sınıf sendikacılığı anlayışı ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İşçi sınıfının örgütsüz tablosunu yıkmak için birleşik mücadelenin önemine değinirken, önümüzdeki dönemde bunu daha da büyütme çağrısında bulundu. TOMİS'i metal işçileri arasında ete kemiğe büründürmeye çağırdı.

Kapanış konuşmasının ardından Genel Kurul sona erdi. Salonda “İşgal, grev, direniş”, “İnanın çocuklar, güzel günler göreceğiz” pankartları açıldı.

Kızıl Bayrak/ Bursa