İşçi ve emekçilerden Ankara yürüyüşüne destek

İşçi ve emekçiler Ankara yürüyüşü devam eden Sinbo direnişçilerine destek mesajları yayınladılar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Ağustos 2021
  • 21:53

Direnişteki Adkotürk işçilerinden destek mesajı

Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan Adkotürk fabrikasından, Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için kod 29’la işten çıkarılan işçilerin direnişi devam ediyor. 114 gündür toplu sözleşme ve işe iade talebiyle direnen işçiler, Sinbo direnişçilerinin Kod 29’un kaldırılması için başlattığı Ankara yürüyüşüne destek mesajları yayınladı.

Pınar Demir isimli işçi yayınladığı mesajda “Sendikaya üye olduğumuz için biz de Kod 29’dan işten atıldık. Kod 29, sendikalaşmamızda ve haklarımızı aramamızda büyük bir engeldir. Kod 29’a karşı başlatılan bu yürüyüşü sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Nurdan Bolat isimli işçi ise “İstanbul’dan Ankara’ya Kod 29’un kaldırılması için yürüyen Dilbent Türker’i selamlıyoruz. İşçiler birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman kazanacaktır” dedi.

Aynur Kalkan isimli işçi de “Adkotürk emekçileri olarak Sinbo direnişini destekliyoruz” dedi.

“Sinbo yürüyüşünü selamlıyorum!”

Trakya’dan genç bir işçi ise gönderdiği mesaj ile Sinbo direnişini selamladı. Genç işçi mesajında şunları ifade etti:

“Tüm dünyayı saran ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan salgında, zenginlerin lüks villalarına kapandığı, faşist iktidarın temizlik, maske, mesafe diyerek sloganlaştırdığı dönemde canımız hiçe sayılarak fabrikalarda antihijyenik ortamlarda ölesiye çalıştırıldık. Kimilerimiz ücretsiz izin adı altında işimizi kaybettik, kimilerimiz saatlerce mesaiye bırakıldık. İşten atmaların güya yasak olduğu dönemde Kod 29 adı altında kapının önüne koyulduk. Buna karşı 190 günü aşkın bir süredir tüm işçi sınıfı adına direnen ve şimdi de Ankara yürüyüşünü başlatan Sinbo işçisi Dilbent Türker’in ve TOMİS’in haklı mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Onların nezdinde tüm işçi sınıfını gasp edilen hakları için mücadele etmeye, mücadelesini azimle ve kararlıkla sürdürmeye çağırıyorum.

Yaşasın sinbo direnişi!”

KHK direnişçisi Mahmut Konuk Sinbo direnişini selamladı

KHK direnişçisi Mahmut Konuk sosyal medya hesabından video mesaj yayınlayarak Sinbo direnişine destek verdi. Konuk yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Orman yangınlarını söndürmede gücünü göremediğimiz devlet, işi, ekmeği, onuru için direnen emekçilere gücünü gösteriyor. Dilbent Türker'in talepleri taleplerimizdir… Taşı delen suyun şiddeti değil damlaların sürekliliğidir!”