Sefalet ücretine hayır!..

İnsanca yaşamaya yetecek asgari ücret istiyoruz!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, yaptığı yazılı açıklamayla işçileri kölelik koşullarını ve sefalet ücretini dayatanlara karşı “İnsanca yaşamaya yetecek bir asgari ücret!” talebiyle mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Aralık 2022
  • 08:00

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’nın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 7 Aralık tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirecek. 

Yoksulluğun arttığı, alım gücünün azaldığı bir dönemde asgari ücret milyonlarca emekçiyi doğrudan ilgilendiriyor. Buna rağmen Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında işçi sınıfı temsil edilmiyor. Masada, sermaye sınıfının ve sermaye hükümetinin temsilcileri ve sendika ağaları oturuyor. 3’lü şer odağı sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Sermayedarlar, elde ettikleri devasa kârlardan taviz vermemek derdinde. Hükümet temsilcileri yaklaşan seçimlerde gün geçtikçe eriyen oylarını kurtarma telaşında. Sendika ağaları yağlı maaşlarını ve koltuklarını koruma hesabındalar. 

3'lü şer odağı, işçi ve emekçilerin alım gücündeki gerilemeyi ve yoksullaşmayı yok sayarak, hesap oyunlarıyla, işçi sınıfını açlık sınırına mahkum etme derdinde. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tiyatronun ilk perdesini sergilemeye hazırlanıyorlar.

Sonu baştan belli olan bu tiyatroyu bir kez daha izleyecek miyiz? Kendi kaderimize kendimiz mi karar vereceğiz?

Tekstil işçisi kardeşlerimiz…

Zamlarla belimizin daha da büküldüğü, en temel yaşamsal ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hale geldiğimiz bu dönemde bizlere kırıntı düzeyinde dayatılan zammı kabul etmeyelim. Bu oyunu bozmak bizlerin ellerinde. Geçtiğimiz yıl ocak ayında İstanbul’dan Antep’e başta tekstil işçileri olmak üzere farklı sektörlerden işçi kardeşlerimizin, insanca yaşanacak bir ücret için verdikleri mücadelenin yolundan gidelim. Bunun için ilk adım da fabrika ve atölyelerimizden birliklerimizi kuralım ve taleplerimizi belirleyelim. Bize kölelik koşulları ve sefalet ücretini dayatanlara karşı “İnsanca yaşamaya yetecek bir asgari ücret!” talebiyle mücadelemizi yükseltelim.

 

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

Aralık 2022