MİB: “Filistin halkının direnişine destek vermenin yolu”

Metal İşçileri Birliği (MİB) sosyal medya hesabında “Filistin halkının direnişine destek vermenin yolu” paylaşımı ile “Filistin halkı için iş durdurup, grevlere çıksak; o zaman siyasi iktidar da emperyalist devlet ve şirketlerde İsrail'e daha fazla yaptırım uygulamak zorunda kalır” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Mayıs 2021
  • 21:50

Metal İşçileri Birliği (MİB) sosyal medya hesabında “Filistin halkının direnişine destek vermenin yolu” paylaşımı ile “Filistin halkı için iş durdurup, grevlere çıksak; o zaman siyasi iktidar da emperyalist devlet ve şirketlerde İsrail'e daha fazla yaptırım uygulamak zorunda kalır” dedi.

Filistin halkının kazanmasının önemine değinen açıklamada İsrail Siyonizmi’ne ilişkin şunlar söylendi:

“Filistin halkının zaferi için hepimize ayrı roller düşmektedir. İsrail Siyonizmi bugünlere kadar emperyalistlerin, yerli işbirlikçilerinin desteği ile geldi. Pervasızlığının arkasında bunlar yatıyor. Türkiye'de gizli ya da açık bir şekilde bugüne kadar bunu yaptı. Ticari ilişkiler geliştirdi. Silah anlaşmaları yaptı, askerleri eğitildi. Öyle arada bir çıkıp ‘Filistin halkı yalnız değildir’ diye açıklamalar yapılsa da arka planda ilişkiler sürüyor. ‘Mavi Marmara’ hadisesinde bu ikiyüzlülüğü açık bir şekilde gördük.”

“Kendi cellatlarına sesini çıkarmayan bir toplum, başkasının cellatlarına meydan okusa ne yazar?”

“Bizler ise sosyal medya alanında Filistin halkının başına gelenleri kınayıp, lanet okuyup Filistin halkına destek verdiğimizi düşünüyoruz. Ya da böyle yapanların Filistin halkına destek olduğunu düşünüyoruz” denilen açıklama şu şekilde devam etti:

“Hayır arkadaşlar, Filistin halkına destek olmak onunla işbirliği içerisindeki siyasi iktidarlara karşı çıkmaktan, onlarla işbirliği içerisindeki sermayedarlara karşı çıkmaktan, bizleri sömürenlere karşı çıkmaktan geçmektedir. Kendi cellatlarına sesini çıkarmayan bir toplum, başkasının cellatlarına meydan okusa ne yazar?

O nedenle bizlerde kendi cellatlarımıza karşı çıkmalı haklarımız ve geleceğimize sahip çıkarak Filistin halkına destek vermeliyiz. Bizler fabrikalarımızda örgütlü olsak, Filistin halkına zulüm uygulayanlar ve onlara destek veren emperyalist şirketlerde Filistin halkı için iş durdurup, grevlere çıksak; o zaman siyasi iktidar da emperyalist devlet ve şirketler de İsrail'e daha fazla yaptırım uygulamak zorunda kalır. Bizim bu hareketimiz başka ülkelerin emekçilerine örnek olur. O zaman İsrail, Filistin halkına saldırmak için daha fazla düşünmek zorunda kalır. “

Açıklamada işçilere seslenerek “ilk önce kendi emeğimize sahip çıkmaktan örgütlü olmaktan geçiyor” denilerek şunlar ifade edildi:

“Eğer Filistin halkına destek vermek istiyorsak yapmamız gereken ilk önce kendi emeğimize sahip çıkmaktan örgütlü olmaktan geçiyor. İsrail, onun yerli işbirlikçileri, uluslararası emperyalist güçler ve şirketleri ile Filistin'de ki sömürü ve katliamı her yerde gerçekleştiriyorlar. Filistin gibi yerlerde kanlı yapıyorlar bu işi Filistin dışında ise daha kansız oluyor.”