Stuttgart’ta Al Nakba mitingi ve dinci provokasyon

Stuttgart’ta Filistin Komitesi’nin çağrısıyla gerçekleştirilen mitingde Filistin halkıyla enternasyonal dayanışma yükseltildi. Miting, daha sonra alana gelen dinci-milliyetçi güruhun provokasyonları üzerine bitirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 16 Mayıs 2021
  • 08:47

Batı emperyalist blokunun tam bir desteğiyle siyonist rejimin havadan ve karadan Filistin halkına karşı sürdürdüğü saldırganlığı protesto etmek ve Filistin halkının 73 yıl önce yaşadığı Al Nakba’ya (Felaket) dikkat çekerek Filistin halkının bağımsızlık hakkını savunmak için dün Almanya’nın birçok kentinde dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Stuttgart’ta Filistin Komitesi’nin çağrısıyla Marienplatz’ta saat 16’da başlayan mitinge başta Filistinli gençlik olmak üzere yerlilerin yanı sıra Türkiye, Kürdistan, İran ve Mısırlı göçmenler de katıldılar. Pandemiye rağmen mitinge Alman gençliğinin ilgisi dikkat çekti. Kendi hazırladıkları dövizlerle eylemde yer alan gençler siyonist rejimin Alman silahlarıyla katliamları gerçekleştirdiğine vurgu yaptılar.

Siyonist rejimin TV’lerden canlı olarak yayınlanan cinayetlerinin sürdüğü bir güne denk gelen Al Nakba’nın (Felaket) 73. yıl eylemi oldukça canlı bir atmosferde başladı. Filistin bayraklarının yanı sıra Kürdistan ve kızıl bayrakların, Che Guevara fotoğraflarının taşındığı mitingde yapılan konuşmalarda ve dağıtılan bildirilerde Filistin halkıyla dayanışma duyguları dile getirilerek Siyonizm ve onun arkasındaki batı emperyalist bloku lanetlendi.

Katılımcıların çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ve oldukça canlı ve mücadeleci bir havanın hakim olduğu miting alanına saat 16.30 civarlarında Hohenstaufen Caddesi üzerinden tekbir getirerek giriş yapan Hamas yanlısı dinci güruhun provokasyonuyla miting tam bir kaosa sürüklendi. Belli ki bilinçli ve hedefli olarak miting alanına gönderilen çok az sayıdaki Türk dinci-milliyetçileri bu grubun miting alanına girmesine paralel olarak yanlarında taşıdıkları fakat açamadıkları iki-üç tane Türk bayrağını açarak gelen gerici güruhla birleşerek, tekbirler eşliğinde Kürt halkı aleyhinde sloganlar atıp provokasyonlarını yer yer sürtüşme ve çatışmaya kadar vardırdılar. Bu dinci-milliyetçi provokatörler, Kürt gençlerine yönelik fiili saldırılara yeltendiler. Gerilimler bir aşamadan sonra mitingi düzenleyen Filistin Komitesi’nin denetiminden çıktı.

Polisin daha çok devrimci ve ilerici güçlere müdahale ederek dinci güruhu koruduğu da gözlemlendi. Miting komitesi; defalarca Filistin halkıyla dayanışmanın anlam ve önemine vurgu yaparak enternasyonal dayanışma sloganlarını öne çıkarmasına karşın, önlenemeyen dinci güruhun provokasyonlarının daha büyük çatışmalara dönüşmesine mahal vermemek için mitingi bitirmek zorunda kaldı.

Stuttgart’ın yanı sıra Almanya’nın Berlin, Frankfurt ve Avrupa’nın Londra, Atina ve Marsilya’dan Madrid’e kadar bir çok kentte yapılan Al Nakba eylemlerinde siyonist saldırganlık lanetlenerek Filistin halkıyla dayanışma gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Stuttgart