LC Waikiki işçileri haklarını istiyor

BDSP'den LC Waikiki depo işçilerine örgütlenme ve direniş çağrısı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Ocak 2023
  • 08:00

LC Waikiki işçileri hakları için iş durdurma eylemlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta LC Waikiki’nin deposunda çalışan taşeron işçiler eylem yapmıştı. Bu hafta ise LC Waikiki işçilerinin bir kısmı çalışmıyor, çoğunluğu ise iş yavaşlatma eylemi gerçekleştiriyor.

Esenyurt LC Waikiki'de çalışan bir işçi BDSP’ye ulaşarak, LC Waikiki'de yaşanan hak gasplarına dair şunları iletti:

“Merhaba, ben LC Waikiki çalışanıyım.

Şirket yöneticileri bizimle toplantı yaptı. Şirketin zor durumda olduğunu, satışların iyi olmadığını söylediler. Bizlerle (yani mavi yakalılarla) beyaz yakanın aldığı promosyon parası arasında 700 TL olduğunu söylediler. Yani mavi yakanın 12700 TL beyaz yakanın da 13500 TL aldığını dolaylı yoldan anlatmak istediler. Beyaz yakanın yani ofis de çalışan kişilerin en düşük 22 bin TL ve en yüksek mevkide olan beyaz yakalının da 40 bin TL civarın para aldıklarını duyduk.

Bizim promosyonlarımızdan ise kesinti yapıyorlar. Bu kesintileri şirket yönetimi cebe indiriyorlar. Bir de primimize göz diktiler. Bahaneleri ise “İşler azaldı, satış olmuyor. Bizim bu yalanlara karnımız tok. Ne promosyonlarımıza ne de primlerimize çökmelerine izin vermeyeceğiz. Birlikte başladığımız haklı mücadelemizi kazanımla sonuçlandıracağız.”

“Direnen işçiler kazanır”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) LC Waikiki depo işçilerine haklarını kazanmaları için örgütlenme ve direnme çağrısında bulundu. BDSP sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şunları ifade etti:

“Gece gündüz LC Waikiki depolarına emek harcıyoruz alın teri döküyoruz. Fakat LC Waikiki yönetimi verdiğimiz bu emeğin karşılığını hiçbir zaman ödememekle birlikte performans dayatmasında bulunarak düşük prim yatırıyorlar.

Bu da yetmezmiş gibi promosyon hakkımızı gasp etmek için çalışıyorlar. LC Waikiki’nin bütün depolarında iş durdurarak bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızı sadece LC Waikiki’nin bünyesindeki işçilere değil, bütün işçi kardeşlerimize yürünmesi gereken yolu gösterdik.

Üretimden ve örgütlülüğümüzden gelen gücümüzü gören müdürler, işten atma tehditleri savurarak birliğimizi bölmeye çalışsa da nafile. Direnen ve örgütlenen işçilerin gücünü birçok fabrikada gördük.

Bu haksızlık karşısında ortak bir duruş sergilemek için sayfamızla iletişime geçelim. Şimdi örgütlülüğümüzü LC Waikiki depolarında dosta-düşmana gösterme zamanıdır.”

Kızıl Bayrak / Esenyurt