Keyfi yasaklara karşı 1 Mayıs çağrıları

Gebze, Ümraniye ve İzmir’de işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağrıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Nisan 2021
  • 19:15

AKP-MHP iktidarının 1 Mayıs’a dönük keyfi yasak ve saldırıları sürüyor. Buna rağmen dört bir yanda 1 Mayıs çağrıları yükseliyor. Gebze’de sınıf devrimcileri işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor. İstanbul İMES’te 1 Mayıs Platformu keyfi yasakları tanımama çağrısı yapıyor. İzmir’de ise yaygın 1 Mayıs faaliyetleri ile işçi ve emekçilere haklarına ve geleceklerine sahip çıkma çağrısı yükseltiliyor.

Gebze’de 1 Mayıs çağrısı

Sınıf devrimcileri mücadele taleplerini ve 1 Mayıs çağrısını Gebze ve Çayırova'daki fabrikalara, işçi servis güzergâhlarına taşıyor.

GOSB, TAYSAD OSB ve E-5 güzergahındaki birçok metal fabrikasına Metal İşçileri Bülteni ulaştırıldı. İşçilerle 1 Mayıs yasakları ve hak gaspları üzerine sohbetler edildi. MİB'in sticker ve duvar gazetesi ile Kod-29 saldırısına karşı birliğe ve 1 Mayıs’a çağrı yapıldı.

BDSP’nin afiş ve stickerları Çayırova ve Gebze’de merkezi noktalara yapıldı.

1 Mayıs Platformu İMES’te ve Tuzla'da 1 Mayıs çağrısı yaptı

1 Mayıs Platformu bileşenleri 22 Nisan’da İMES A Kapısı önünde dağıtım gerçekleştirdi. 1 Mayıs’ın yasaklanmasına, Kod-29 ve ücretsiz izin saldırılarına karşı işçi-emekçiler alanlarda olmaya çağrıldı. Dağıtımın bitiminde polis çevirmesine yakalanan bileşen GBT kontrolünün ardından dağıldı. Ayrıca BDSP stickerları Sarıgazi, İMES, MODOKO ve Samandıra’da yapıldı.

1 Mayıs Platformu Tuzla'da tersane işçilerini mücadeleye çağırdı. Tersane işçilerine bildirileri ulaştıran platform bileşenleri yapılan konuşmalarda şunları ifade etti:

"Siyasal iktidar pandemiye karşı tedbir almıyor, yasaklarla işi yürütmeye çalışıyor. İşçilerin can güvenliği, yaşam hakkını ve sağlığını dikkate almayan hiçbir yasayı tanımıyoruz."

İzmir’de yaygın 1 Mayıs çağrısı

Ege İşçi Birliği 1 Mayıs yaklaşırken kitlesel, birleşik bir 1 Mayıs’ın kutlanması için çıkardığı bülten ile işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor. “Kriz, pandemi, sömürü, baskı ve zorbalığa karşı 1 Mayıs’ta alanlara!” başlığı ile 1 Mayıs gündemli bülteni Koyundere servis duraklarında metal işçileri başta olmak üzere petrokimya, tekstil, inşaat ve birçok işkolundan işçiye bülten ulaştırıldı. Halkapınar Sarnıç’ta sabah 07.00’de emekçilere ajitasyon konuşmaları eşliğinde bülten ulaştırıldı. Ayrıca “Kriz, pandemi, sömürü, baskı, zorbalık… Bıçak kemikte! 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarlı afişleri Buca,  Karabağlar, Gaziemir, Halkapınar, Bayraklı, Naldöken, Soğukkuyu, Çiğli, Küçük Çiğli ve Aliağa’da yaygın yapıldı.

Sınıf devrimcileri ayrıca, “Özgürlük ve sosyalizm için 1 Mayıs’a”, “Krizin ve pandeminin faturasına hayır!, Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarlı BDSP afiş ve stickerlarıyla 1 Mayıs çağrılarını işçi-emekçilere taşıdı. İşçi ve emekçilerin yoğun olarak kullandıkları güzergahlarda, Çiğli Güzeltepe, Menemen, Koyundere ve Aliağa’da 1 Mayıs çağrıları yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul, Gebze, İzmir