KESK: 1 Mayıs'ta Maltepe'deyiz!

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Kadıköy'de yaptığı bildiri dağıtımı ve basın açıklamasında yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye, zamlara, güvencesizliğe, ayrımcılığa ve savaşa karşı 1 Mayıs'a çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Nisan 2022
  • 10:10

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Kadıköy Rıhtım’da düzenlediği basın açıklamasında 1 Mayıs’a çağrı yaptı.

Basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak okudu. Koçak insanca çalışma ve yaşama mücadelesi veren kamu emekçileri olarak, tüm hakların gasp edildiği, yoksulluğun derinleştiği, demokrasi, adalet ve barışın abluka altına alındığı koşullarda 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'ne doğru ilerlediklerini belirtti.

Sömürü çarklarının milyonlarca işçi ve emekçinin canı ve kanıyla döndürüldüğünü ifade eden Koçak, ülkenin içine atıldığı ekonomik ve siyasal krizin giderek derinleştiğine dikkat çekti. Koçak şöyle devam etti:

“Bize güvencesiz istihdamı, kölece çalışmayı, açlık sınırında bir yaşamı reva gören; haklarımızı, özgürlüklerimizi ortadan kaldıran; her seferinde bizim değil, sermayenin, patronların yüzünü güldüren bu düzenin bize tek vaadi daha fazla yoksulluk, daha fazla sefalet, daha fazla baskıdır.”

Her şeye rağmen Türkiye ve dünyanın her yerinde işçi ve emekçilerin mücadelesinin bu düzene karşı umudu büyüttüğünü dile getiren Koçak son olarak şunları sıraladı:

“-Emeğin sömürülmediği,

-Herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu, 

-Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı,

-Kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görmediği,

-Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı,

-İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin iptal edildiği, 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalandığı,

-Eşit yurttaşlığın, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu,

-Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı,

-Haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KHK'lıların işine geri döndüğü,

-Düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin cezalandırılmadığı,

-Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,

-Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu,  yüzde 1'in değil yüzde 99'un mutlu yaşadığı bir dünya istiyoruz!”

Bu dünyanın hayal olmadığını belirten Koçak, sömürü, baskı ve yoksulluk düzenine karşı el ele vererek 1 Mayıs alanlarında bir araya gelme çağrısı yaptı. Basın açıklamasının okunmasının ardından 1 Mayıs’a çağrı bildirileri dağıtıldı.