Hamburg'da 1 Mayıs faaliyeti

Hamburg'da sınıf devrimcileri 1 Mayıs faaliyetlerini sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 26 Nisan 2022
  • 08:00

Hamburg’da işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’a hazırlık faaliyetimiz 20 günü aşkın bir süredir devam ediyor.

ABD, NATO ve Avrupalı emperyalistlerin kışkırtmasıyla Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaş nedeniyle bu yılki 1 Mayıs’ın artan önemini gözeterek çalışmalarımızı yapmaktayız.

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın sınıfsal özüne ilişkin kutlanması için Hamburg’da bulunan demokratik kurumlarla ilişkiye geçerek 1 Mayıs’la ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Yapılan toplantıların sonunda DGB’li bileşenlerinin, TKİP’li komünistlerin ve MLPD’nin de içinde yer aldığı 1 Mayıs Platformu oluşturduk. Her kurum kendi bağımsız çalışmasını yapacak, en geniş kitleye ulaşmaya çalışacak, işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağıracak. Ayrıca platform olarak birlikte yürünecek. Her parti ve kurum kendi hazırlamış olduğu bildiri metnini 1 Mayıs alanında okuyacak.

Biz komünistler olarak çalışmalarımızda öncelikle TKİP Yurtdışı Örgütü'nün “Kapitalist sömürüye ve emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs’ta devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye!” başlıklı bildirisini dağıtmaya başladık.

İlk önce Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde bulunan kahvelerde bildirilerimizi dağıtarak işçi ve emekçilere 1 Mayıs’a katılmaları için çağrı yaptık.

Ayrıca Hamburg’da yapılan etkinliklerde ve yürüyüşlerde 1 Mayıs’la ilgili bildirilerimizi dağıtarak insanları 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdık.

Yapılan bu çalışmaların yanı sıra TKİP Yurtdışı Örgütü'nün Almanca olarak çıkardığı “1 Mayıs’ta kapitalist sömürüye ve saldırganlığa karşı “ şiarlı 1 Mayıs’a çağrı afişlerimizi Altona, Sternschenzen ve miting alanının yapılacağı bölgeye yapıştırdık.

Kentimizde ne sendikalar, ne partiler, ne göçmen kurumları 1 Mayıs’a dönük afiş çalışması yaptı. TKİP taraftarları ve anti-faşistler dışında hiçbir kurum afiş çalışması yapmadı.

Hamburglu TKİP taraftarları olarak son güne kadar 1 Mayıs çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Hamburg’dan komünistler