Kayseri’de KESK eylemi

KESK Kayseri’de eylem gerçekleştirdi. “Halktan, emekten yana geçim bütçesi istiyoruz” ve İmamoğlu için verilen karara dair de “Halkın iradesi engellenemez” denildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Aralık 2022
  • 20:30

KESK Kayseri’de eylem gerçekleştirdi. “Halktan, emekten yana geçim bütçesi istiyoruz” ve İmamoğlu için verilen karara dair de “Halkın iradesi engellenemez” denildi.

Kayseri’de basın açıklamasını KESK Dönem sözcüsü U. Sedat Ünsal okudu. Krizin artan yüküne değinilen açıklamada şunlar ifade edildi:

"Karşımızda iki ülke tablosu var. Birinci tabloda faizden, ranttan, emek sömürüsünden beslenen %1’lik mutlu azınlık servetine servet katıyor, semirdikçe semiriyor. İkincisinde emeği ile geçim mücadelesi verenlerden yoksullaştırılan halktan oluşan %99. İşçiler, emekçiler, asgari ücretliler, emekliler, çiftçiler, küçük esnaflar, işsizler, dar gelirliler olarak, halkın %99’u olarak her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Artan hayat pahalılığında maaşlarımız, ücretlerimiz mum gibi eriyor"

Ekonomik krizin faturasını işçi ve emekçilere yıkmak için AKP iktidarının baskıları arttırdığı belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı:

“Bunun için grevlerimizi toplantılarımızı, basın açıklamalarını, mitinglerimizi yasaklamakta sınır tanımıyorlar.

17 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz ‘Artık yeter! Emekten halktan yana, seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz’ şiarlı mitingimize ilişkin Ankara Valiliği tarafından verilen cevap bunun son örneğidir.

Ankara Valiliği haftalar önce Tandoğan meydanı için yaptığımız başvuruya uzun süre cevap vermemiştir. Dün saat 10’da yani mitinge 48 saat kala verilen cevapta ise miting yerinin Anıtpark olarak belirlendiği bildirilmiştir. Üstelik miting kısa bir saat dilimi ile sınırlandırılmak istenmiştir.”

KESK’in Ankara’da gerçekleştirmek istediği eylemin yerinin değiştirilmesine dair şunlar belirtildi:

“Başta üyelerimiz olmak üzere bütün illerden Ankara’ya gelecek on binlerce işçi ve emekçi Anıtpark’a sıkıştırmayı hedeflemenin tek bir anlamı vardır. O da fiili miting yasağıdır. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı ile örgütlenme, ifade ve düşünce özgürlüğüne darbedir.

Buradan bir kez daha altını çiziyoruz. Bu yasaklama ve engellenmeler bize geri adım attıramayacaktır. Bu hukuksuzluklar silsilesi son buluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz"

Yeni bütçenin eleştirildiği açıklama sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / Kayseri