Kayseri’de kadınlar haykırdı: Acımız büyük, isyanımız da!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kayseri Kadın Platformu bileşenleri eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 08 Mart 2023
  • 18:10

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kayseri Kadın Platformu bileşenleri eylem gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını Kayseri Kadın Platformu adına Özge Mutlu okudu. 8 Mart 1857 de yaşanan işçi kadınların katliamına dile getiren Mutlu şunları söyledi:

"8 Mart 1857’de New York’ta dokuma işçisi kadınların daha iyi çalışma koşulları için verdikleri mücadele sırasında katledilmelerinin anısına, dünyanın dört bir yanında biz kadınlar, o günden beri alanlarda, evde, iş yerinde yaşamlarımız, haklarımız ve özgürlüğümüz için yan yana dayanışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Her türlü baskıya ve şiddete karşı mücadelemizi büyütüyoruz."

Depremde yaşanan kayıplara değinilen açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“6 Şubat 2023. Bugünü yaşayan hiç kimse bu tarihi unutmayacak. 11 ilde büyük kayıpların yaşandığı depremlerin acısını bütün bir halk olarak yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Biz kadınlar birbirimizin çaresiyiz, biliyoruz. Bize parmak sallayan, notlar tutanlara sesleniyoruz! Ülkeyi enkaz altında bırakanlara sesleniyoruz, Biz kadınlar birbirimizin çaresiyiz, biliyoruz. Bize parmak sallayan, notlar tutanlara sesleniyoruz! Biz de not ediyoruz…Günü geldiğinde hesap soracağız"

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

"Bu enkazı, onu yaratanlar kaldırmayacak. Bir gün yaptığı bağışla sov yapıp ertesi gün vergileri silinenleri durdurmazsak hayatlarımıza daha çok çökecekler.

Yoksullukla, işsizlikle, şiddetle, alınmayan önlemlerle haklarımıza ve hayatlarımıza kasteden iktidardan hep birlikte hesap soralım!

Bize yaşatılanları unutmayalım. Hem deprem bölgesinde hem de ülkenin geri kalanında hak ettiğimiz insanca yaşamı yeniden inşa etmek için el ele verelim!

Bizi bu felaketten kurtaracak olan acıları, özverileri, yoksulluğu ve emeği ortak olanların kardeşleşmesidir! Kadınların örgütlü dayanışması ve birliğidir!

Haklarımıza ve hayatlarımıza çöken bu kara düzeni hep birlikte değiştirelim! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hem örgütlü dayanışmamızın hem de ortak mücadelemizin günü olsun!"

Eylemde "Kadın-erkek elele mücadeleye!", "Yaşasın 8 Mart, yaşasın mücadelemiz!" sloganları atıldı.

Basın açıklamasına BDSP, DİSK Dev Yapı-İş ve Kayseri İşçi Birliği destek verdi.

Kızıl Bayrak / Kayseri