İzmir’de BTS üyesi emekçiler:

“Sürgünlerle yılmayacağız”

İzmir’de BTS üyesi kamu emekçileri TCDD’deki sürgünlere ve özelleştirmelere karşı eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Ağustos 2021
  • 19:33

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) demiryollarının özelleştirilmesine ve sürgünlere karşı eylemlerini sürdürüyor. Alsancak Gar önünde bugün 17.30’da bir araya gelen BTS üyeleri ve desteğe gelenler ile önce oturma eylemi yaptı ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu.

Bugünlerde TCDD taşınmazlarının yağmalanmak istendiğine, özelleştirme uygulamalarının hayata geçirilmek için hazırlıkların yapıldığına değinilen açıklamada, “TCDD’yi arka planda yönetenlerin ve yaptıkları usulsüzlükler ortaya çıkanların karşısında duran sendikamızı kendisine düşman olarak görenlerin asıl amaçlarını yakından biliyoruz. Emekçilerin sendikal ve demokratik mücadelesini hazmedemiyorlar. Ülkeyi taşeron cehennemine çevirerek katliam yapan zihniyet kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesini de tasfiye etmek istemektedir” denildi.

İktidarın TCDD üzerinden de kamu kaynaklarını yağmalamaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, bu piyasacı zihniyetin yanı sıra kamu kurumlarındaki dinci-gerici kadrolaşmadan söz edildi ve şu vurgu yapıldı:

“Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerini doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır.”

“Siyasal iktidarın gözetiminde sürdürülen emekçilere saldırı politikaları hayatın her alanına yaygınlaştırılmış, bu doğrultuda saldırının ekonomik hayattaki silahlarından biri de özelleştirmeler olmuştur” ifadelerinin kullanıldığı açıklama, emekçilere yönelik sürgünlere de değinilerek şöyle devam etti:

“Sendikamıza yönelik saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz ve insanlık dışı sürgün uygulamaları bizleri yıldıramayacaktır. Bizler; doğruları ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz”

Kızıl Bayrak / İzmir