“İşçi Emekçi Mitingi’ne selam olsun!”

Kayseri İşçi Birliği ve Aksaray İşçi Birliği, gönderdikleri mesajlarla 24 Ekim’de gerçekleştirilecek olan İşçi Emekçi Mitingi’ni selamladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Ekim 2021
  • 18:32

Mücadele yolunu seçen işçi-emekçilere ve 24 Ekim Mitingi’ne selam olsun!

 

AKP-MHP iktidarı salgın koşullarında bile sermayeyi koruyan tutumunu ısrarla sürdürdü. Bu sayede patronlar kar oranlarını katlarken, işçi ve emekçilerin sefaleti derinleşti. Koronavirüs salgını işçi ve emekçilerin sadece yaşamlarıyla, hayatlarıyla sınanmalarına yol açmadı. Aynı zamanda ekonomik ve sosyal yıkımı da, sefaleti de derinleştirdi. 

İşçi sınıfı ve emekçiler saldırılara karşı sessiz kalmadılar. Hakları ve gelecekleri için; salgının ve derinleşen krizin faturasını ödememek için direndiler ve hala da direniyorlar. 

Mücadele yolunu seçen işçi ve emekçiler 24 Ekim’de İşçi-Emekçi Mitingi’nde buluşacaklar. Kürsüden taleplerini haykıracaklar. “Madde 25/2 (Kod 29) kaldırılsın!, Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın!, Taşeron çalışma yasaklansın!, İşyerlerinde taciz, baskı, mobbing son bulsun!, KHK’lar iptal edilsin!, Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!” talepleri haklı ve meşru taleplerdir. Biz Kayseri’deki işçi ve emekçilerin de talepleridir. Yüreğimiz, gözümüz ve kulağımızla 24 Ekim’de Kartal Meydanı’nda olacağız.

Kayseri İşçi Birliği

***

Mitingin talepleri bizim de taleplerimizdir!

 

İşçiler, 24 Ekim’de İstanbul’da İşçi Emekçi Mitingi’nde buluşacaklar. İşçi-Emekçi Mitingi Tertip Komitesi yaptığı açıklamada, “Emeğimiz için, ekmeğimiz için, özgürlüğümüz için, geleceğimiz için 24 Ekim Pazar günü saat 15.00’da Kartal Meydanı’ndayız” diyerek, işçilerin ve emekçilerin, emeklerine, ekmeklerine, özgürlüklerine ve geleceklerine sahip çıkacaklarını ilan ettiler. 

24 Ekim Mitingi’nde işçi ve emekçiler, işyerlerindeki sorunları da ortaya koyacaklar. Aynı zamanda, Kod-29 ahlaksızlığını da, KHK ve sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri de işçi kürsüsünden teşhir edecekler. “Madde 25/2 (Kod 29) Kaldırılsın! Herkese İş ve Gelir Güvencesi Sağlansın! Taşeron Çalışmak Yasaklansın! İş Yerlerinde Taciz, Baskı, Mobbing Son Bulsun! KHK’lar İptal Edilsin! Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kaldırılsın!” talepleri biz Aksaray’daki işçilerin de talepleridir.

Aksaray İşçi Birliği