İşçi-Emekçi Mitingi çağrıları sürüyor

İşçi-Emekçi Mitingi’nin çağrı faaliyetleri aralıksız devam ediyor…

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Ekim 2021
  • 09:24

24 Ekim’de, İstanbul Kartal’da yapılacak olan Emeğimiz ve Özgürlüğümüz için İşçi ve Emekçi Mitingi’nin çağrı faaliyetleri yaygın olarak devam ediyor. Hafta boyunca birçok noktada yapılan ortak dağıtımlarla ve afişlerle işçi ve emekçilere mücadele etme ve mitingde yer alma çağrısı yapıldı.

Küçükçekmece’de İşçi-Emekçi Mitingi çağrıları devam ediyor

“Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi-Emekçi Mitingi” şiarı ile örgütlenen mitingin çağrı afişleri Sefaköy Merkez, Halkalı fabrikalar caddesi, İkitelli Arenapark çevresi, Atatürk Mahallesi, Topkapı ve Terazidere’ye sabah saatlerinde yaygın olarak yapıldı.

Akşam işçi-emekçilerin iş çıkış saatlerinde ise Sefaköy Metrobüs çıkışına stant açılarak İşçi-Emekçi Mitingi’nin çağrı bildirileri dağıtıldı.

Dağıtım sırasında polisler masa açmanın Kaymakamlık tarafından yasaklandığını ileri sürerek çalışmayı engellemeye çalıştılar. Ancak dağıtım kararlılıkla sürdürüldü.

Gebze’de miting çağrısı

Gebze’de Sarkuysan fabrikasında çalışan işçilere mitingin çağrı bildirileri ulaştırıldı.

Ayrıca Osmangazi tren istasyonu ve çay ocaklarına, Feniş ve Beylikbağı kavşağına ajitasyonlarla, işçi marşları eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Feniş fabrikasının önünde mitinge çağrı yapan açıklama yapıldı.

Yine Gebze Trafo, Maçka Market, Gamze Kuruyemiş vb. servis duraklarında bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Gebze'den Kartal'a merkezi noktalara miting afişleri yapıldı.

Kadıköy’de İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı

İstanbul Kadıköy’de de 24 Ekim günü yapılacak olan İşçi-Emekçi Mitingi’nin çağrısı miting bileşenleri tarafından yapıldı.

Kadıköy’de Eminönü iskelesi önünde stant açılarak müzikler ve ajitasyonlar eşliğinde işçiler, emekçiler ve gençler 24 Ekim günü Kartal Meydanı’nda yapılacak olan İşçi-Emekçi Mitingi’ne çağrıldı. Stantta yapılan seslenişte; Kod-29 maddesinin kaldırılması için, herkese iş ve tüm çalışanlara iş güvencesi sağlanması için, iş yerlerindeki tacizlerin ve mobinglerin son bulması için, sendikal faaliyetin önündeki engellerin kaldırılması için 24 Ekim günü yapılacak mitinge işçi ve emekçiler çağrıldı. Düşük ücretlerle çalıştırmanın yasaklanması ve insanca bir yaşam ve çalışma koşullarının sağlanması talebiyle mitingin düzenlendiği ve mitingde işçilerin ve emekçilerin kürsüsünün kurulacağı ifade edildi. Dağıtım boyunca stantta müzikler çalındı ve halaylar çekildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul