Fabrikalar kaynıyor, Türk Metal tepeden tırnağa izliyor!

İzmir metal fabrikalarında çeşitli sorunlardan dolayı metal işçiler arasında derin bir hoşnutsuzluk yaşanıyor. Ancak işbirlikçi hain Türk Metal yöneticileri işçilerin bu sorunlarına karşı tam bir kayıtsızlık içindeler. MİB, metal işçilerine şu çağrıyı yaptı: “Zaten dipteyiz, zincirlerimizden başka kaybedecek neyimiz var kardeşler. Bunu değiştirmek biz metal işçilerinin ellerindedir. Haydi adım atalım, sorunlarımızı dertlerimiz ortaklaştırıp birlik olmanın yollarını beraber tartışacak kanalları beraber yaratalım.”

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 06 Mayıs 2023
  • 14:30

Metal İşçileri Birliği’nin yaptığı çağrı şöyle:

İzmir’de metal sektöründe işçiler kan ağlıyor. İşten atma, mobbing, hak gaspları, çalışma koşullarının ağırlığı, düşük ücretler, geleceksizlik hali, sözde temsilcilerin sorunları yok saymasından tutun resmen kölelik koşullarını yaşıyoruz. Giderek ağırlaşan koşullara değil çözüm üretmek sürekli bahane, yalan, aldatmaca ve ikiyüzlü politikalarla yaklaşan sermayenin ajanı Türk Metal tüm metal işçilerine bıkkınlık getirdi.

Bu yaşanan sorunları halletmek bir yana bir de babadan oğula geçer misali sürekli yeni atamalar, kime göre neye göre seçildiği belli olmayan kukla görevi gören temsilciler.

HABAŞ'ta pandemi dönemi yatmayan ikramiyeler halen duruyor, İçerde süre giden yemek sorunu, banka promosyonu, düşük ücret ve 12 saate mahkum düzen artarak sorunları büyütmeye devam ediyor. Ortada ne mücadele ne program var!

İzmir Demir Çelik'’te günlerce süren banka promosyon eylemi Türk Metal’in nasıl ayak oyunlarıyla bitirdiğini herkes gördü, Ege Çelik'te çocuk kandırır gibi bayram öncesi 10 bin TL promosyonla hem tepkiyi ertelettiler, hem de tek bir adım atmadılar. CMS'de yüzlerce kişi işten atıldı, şimdi yeniden işçi alımı başladı, artan bel fıtığı vakaları, üretim içinde mobbing işçileri nefes alamaz hale getirdi.

Türkiye’nin sayılı büyük firmalarından büyük patronlarından, sermayedarlarından bahsediyoruz. Son 20 yılda 3-4 fabrika açıp kârlarını büyüten bu patronlar işçi kanı emerek büyürken, işçiler her sene işten atma tehditti, senelik izinlerin gaspı, düşük ücretlere mahkum halde sefalete itiliyor.

Metal işçileri kardeşler, birlik olursak bu sömürü çarklarında güçlü olan biziz aslında. Sadece kendi fabrikamız sınırları içinde değil tüm sınıf kardeşlerimizle sorunlarımız ortak, bunları ortak mücadeleye dökecek kanalları yaratırsak iki kelimeyi bir araya getiremeyen sözde sendika temsilcilerini defedebiliriz, bize sefaleti dayatan kodamanlar takımına karşı insanca yaşam istiyoruz diyerek haykırabiliriz. Zaten dipteyiz, zincirlerimizden başka kaybedecek neyimiz var kardeşler. Bunu değiştirmek biz metal işçilerinin ellerindedir. Haydi adım atalım, sorunlarımızı dertlerimiz ortaklaştırıp birlik olmanın yollarını beraber tartışacak kanalları beraber yaratalım.

Metal İşçileri Birliği’ne yazalım, bu darboğazı aşacak tartışmaları beraber yapalım.

Metal İşçileri Birliği (MİB)

6 Mayıs 2023