“288 bin üyesiyle Türk Metal ne yapıyor?”

Ege İşçi Birliği, Ege Bölgesi’nde yer alan fabrikalarda yaşanan saldırıları sıralayarak, metal işçilerine seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Şubat 2024
  • 21:30

Ege İşçi Birliği (EİB), Ege Bölgesi’nde yer alan fabrikalarda yaşanan saldırıları sıralayarak, metal işçilerine seslendi. EİB’in sosyal medya hesabında yer alan “288 bin üyesiyle Türk Metal ne yapıyor?” başlıklı paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“1-Michada grev anında tazminatsız işçi atılmasına susuyor.
2-CMS'de artan taşeronlaşmaya susuyor, işten atmalarda bizzat kendisi liste yapıyor.
3-Ege Çelik’te işten atmalara, belli bölümlerin taşeronlaşmasına susuyor.
4-İDÇ'de iki ölüm yaşandı promosyon hiç edildi susuyor.
5-Habaş’ta promosyon için kılını kıpırdatamıyor.
6-Şube başkanlarının akrabaları fabrikalarda insan kaynaklarına yakın çalıştırılıyor.
7-288 bin üyeden ortalama alınan aidatlarda oteller kuruyor, lüks şubeler inşa ediyor, son model araçlarla geziyor, yüksek maaşlarla gününü gün ediyor.
8-Yoksulluk sınırının 52 bin lirayı geçtiği ülkede sözleşmede alınan 30 bin lirayı işçiye kabullendirmeye çalışıyor.
288 bin üyesi olan Türk Metal bir sendika olarak mücadele ettiği için değil bu ülkede tüm haksızlıklara karşı 288 bin işçiye boyun eğdirdiği için tutunuyor.

1980 12 Eylül askeri faşist darbesiyle tüm mücadeleci sendikalar kapatılırken Türk Metal'e dokunulmuyor, aksine işçi sınıfının üzerinden silindir gibi geçen 24 Ocak kararları ile özelleştirmenin, taşeronlaştırmanın, düşük ücretlerin önünü açan bu darbeyi o dönem savunuyor ve bir gecede 1000 üyesi varken kapatılan sendikaların 80 bin üyesi Türk Metal’e geçiriliyor.
Metal işçisi kardeşim kısa ve net; bu sendikanın sadece Ege’deki vukuatları…İhanetin sınırı yok bunlarda, işçi sınıfı içinde truva atı, adeta işçilerin başında gardiyan görevi gören bir ihanet şebekesi var karşımızda.
Ya bunu sırtımızdan atacak şekilde bir araya geliriz ya da tek tek sermaye karşısında erimeye, tükenmeye, çocuklarımızın geleceğinin parsel parsel satılmasını izlemeye devam ederiz…"