DEV TEKSTİL’den Antep tekstil işçilerine çağrı…

“Bizlerin ve ailemizin canını hiçe sayanlardan hesap soralım!”

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası yayınladığı yazılı açıklamayla Antep tekstil işçilerine seslendi. Yapılan açıklamada “Bizlerin acısına saygısı olmayanlar, bizleri birer makine parçası görerek üretime çağırıyor. Yapılmasın gereken fabrikaya gitmemektir” denildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Şubat 2023
  • 23:00

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’nın Antep tekstil işçilerine yaptığı çağrı şöyle:

Merinos Halı, Reis Halı, Empera Halı, Callavi Halı, Atlantik Halı, Flora Halı, İpek Mekik Halı, Durkar Halı, Canan Tekstil, Şireci Tekstil, Ekonet Tekstil, Erdem Tekstil, Selçuk İplik, Zeki Mensucat işçisi kardeşler!

Bizlerin ve ailemizin hayatını düşünmeyen asalak patron sınıfı, henüz hiçbir şey normale dönmemişken bizleri üretime çağırıyorlar. Fabrikaların hasar tespitlerine dair resmi bir açıklama ya da rapor yayınlanmadı. Sizlere gönderdikleri bir mesajla “şu gün geleceksiniz” diyorlar. Gaziantep sermayedarlarının tek derdi paradır, kârlarıdır. Sizlerin, ailenizin yaşadıklarını, psikolojisini hiç düşünmüyorlar. Bununla da yetinmeyen bu asalak patronlar takımı depremi fırsata çevirerek zamları bile açıklamıyorlar. Ailemizi, yakınlarımızı depremde kaybettik, buna bile saygı duymuyorlar. 

Bizlerin kaybedecek bir şeyi yok!

Tekrar ifade ediyoruz: 

Fabrika sahipleri “güvenlidir” raporu almadıkları ve bunu resmi olarak ifade etmedikleri koşullarda atılan mesajların hiçbir hükmü yoktur. 

 Gerekçeli mazereti olan arkadaşlarımız iş başı yapmak zorunda değildir. Gerekçemiz ise çok açık. Afet bölgesindeyiz ve fiziken ve ruhen yaralıyız.

Bizlerin acısına saygısı olmayanlar, bizleri birer makine parçası görerek üretime çağırıyor. 

Yapılmasın gereken fabrikaya gitmemektir. Hakkımız olanı istemeliyiz. Onların zenginliği bizden çaldıklarıdır. Bizler şu anda zor şartlarda yaşamlarımızı sürüyorken, onlar ise hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor. 

Vakit birlik vaktidir. Vakit kaybetmeden birbirimizin yaralarını sarmaya devam edelim. Patronların insanlık dışı uygulamalarına karşı örgütlenelim. Bizlerin ve ailemizin canını hiçe sayanlardan hesap soralım!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL)

13 Şubat 2023