TOMİS: Direnen işçileri selamlıyoruz!

Metal işçileri baskı, sömürü ve dayatmaları örgütlü gücüyle bertaraf edecek. Ülkenin dört bir yanında direnen işçi kardeşlerimizi TOMİS olarak selamlıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Şubat 2024
  • 23:30

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) “Hakları için direnen işçi kardeşlerimizi selamlıyoruz!” başlıklı açıklamasında şunları ifade etti:

“Ekonomik ve sosyal yıkım gün geçtikçe artıyor. Kapitalistlerin işçi sınıfına reva gördüğü yoksulluk ve sefalet katlanıyor. Metal fabrikalarına ucuz işçilik, sosyal hak gaspı ve ağır çalışma koşulları dayatılıyor. Bir yanda devasa kâr oranlarına ulaşan metal kapitalistleri diğer yanda gece gündüz çalışan ancak insani koşullarda yaşayamayan metal işçileri var. Artık buna dur deme zamanı! Ülkenin birçok yerinden hakları için direnen işçi kardeşlerimizin haberleri geliyor.

şçi sınıfımız sesini yükseltiyor. Haklarını talep ediyor, dayatmalara karşı çıkıyor. Metal’den petrokimya işçilerine, inşaatlardan tekstil işçilerine kadar hak talebi yayılıyor.

Direnen metal işçisi kardeşlerimizin yanındayız!

CS WİND işçileri dayatılan düşük zammı kabul etmeyerek, gündüz vardiyasında üretime girmedi ve yönetimden %90 zam, baskıların son bulması, yan hakların saat ücretlerine yansıtılması taleplerinin karşılanmasını istedi.

MİCHA-MİTAŞ kapitalistinin MESS sözleşmesini tanımayan yasa-kural tanımaz tutumuna karşı işçi kardeşlerimiz Ankara ve İzmir ‘deki fabrikalarda üretimi durdurarak yönetime geri adım attırdı.

Seydişehir Alüminyum işçileri düşük zam dayatmasına karşı direniyor.

Mersen işçileri sendikal haklarına sahip çıkıyor, dayatmaları kabul etmiyor.

Erciyas Boru işçileri farklı kentlerde grev silahıyla haklarını savunuyor.

Metal işçileri baskı, sömürü ve dayatmaları örgütlü gücüyle bertaraf edecek. Ülkenin dört bir yanında direnen işçi kardeşlerimizi Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) olarak selamlıyoruz. Omuz omuza mücadele edecek ve hep birlikte kazanacağız. İşçi sınıfımızın haklı, onurlu davası kazanacak.”