Özak Tekstil işçilerine eylem yasağı

Özak Tekstil işçilerinin direnişi devam ederken mahkeme, patronun istediğini yerine getirerek işçilerin fabrika çevresinde yaptığı eylemlerinin durdurulmasına karar verdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Aralık 2023
  • 15:30

Özak Tekstil patronunun, “üretimin önemli oranda aksatılması ve yapılan grevin yasa dışı olması” iddiası ve direnişin yasaklanması talebiyle açtığı davada mahkeme patronun istediğini yerine getirerek işçilerin fabrika çevresinde yaptığı eylemlerinin durdurulmasına karar verdi.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçen, işten atılan arkadaşlarının geri alınması ve BİRTEK-SEN’in tanınması talepleriyle mücadele eden işçilerin direnişi 32 günü geride bıraktı. İşçiler direnişlerine devam ederken Özak Tekstil patronunun 5 Aralık’ta “üretimin önemli oranda aksatılması ve yapılan grevin yasa dışı olması” iddiası ve direnişin yasaklanması talebiyle yazdığı dilekçe üzerine açtığı davanın duruşması görüldü.

Şanlıurfa 2. İş Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında mahkeme heyeti “Davalıların (işçilerin) davacı şirketlerin fabrikasının çevresindeki eylemlerin durdurulması yönündeki davacıların taleplerinin kabulü ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bu yönde müzekkere yazılmasına” karar vererek duruşmayı 31 Ocak 2024 tarihine erteledi.

“Patronun suçlarına ortak olanlara Urfa iş mahkemesi de eklendi”

BİRTEK-SEN konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Düne kadar patronun işçilere karşı işlediği bütün suçlara ortak olanlara; valiliğin, kolluğun, müftülüğün yanına Urfa İş Mahkemesi de eklendi. Normalde devletin, kolluk kuvvetlerinin, yargının, mülki amirinin görevi nedir; bir tarafta anayasal hakkını kullanan işçiler var, bir tarafta yasaları çiğneyen, anayasayı tanımayan bir patron var. Hepimizin yasal hakkını korumakla görevli olan güçler ise suç işleyen patronla bir olup bir aydır işçilerin karşısına dikiliyor. Karşımıza kim çıkarsa çıksın, eğer tercihiniz suç işleyen patronun yanında durup hak arayan işçilere karşı dikilmekse, sizinle de mücadele edeceğiz! Haklı taleplerimiz için sonuna kadar direneceğiz!”