Çibel işçilerinden eylem

Çibel işçilerinden coşkulu uyarı eylemi: “Bahçe de biziz, gül de biziz, diken de biziz…”

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ocak 2023
  • 17:10

Çibel işçileri ek zam talebiyle ikinci eylemlerini gerçekleştirdiler. Bir önceki eyleme nazaran nerdeyse tüm belediye işçilerinin katıldığı eylemde işçiler hem öfkeli hem de coşkuluydular. 

Çibel işçileri adına basın açıklamasını İşyeri Temsilcisi Gürkan Turhan okudu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yağan enflasyon, zam ve yoksulluk yağmurunda kiminin eli, kiminin ayağı, kiminin bacağı ıslanırken belediye işçileri belden aşağı ıslandı. Biz Çiğli Belediye emekçileri ise baştan aşağı ıslandık. Toplu sözleşmemizden gelen haklarımızı, makul taleplerimizi bile çok görmelerini kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Biz çözüm üretmeye çalışırken Belediye Başkanı, haklı taleplerimizi görmüyor, kulaklarını kapıyorsa, yani kendilerine dikensiz bir gül bahçesi yaratmak istiyorlarsa bilsinler ki biz işçiler olarak o gül bahçesinin dikeni olmaya devam edeceğiz. Çünkü bahçe de biziz, gül de biziz, diken de biziz.” 

Eylem ve yürüyüş sırasında işçiler sık sık “İşçiler açken başkanlara huzur yok!”, “Direnen işçiler asla yenilmez!”, “İş ekmek yoksa barış da yok!”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!” sloganlarını attılar. İşçiler adına konuşan işyeri temsilcisi Cenan Ünal ise şunları söyledi:

 “Hepinizin bildiği gibi karanlık bir süreçten geçiyoruz. Bu karanlık, açlığın, yoksulluğun, sefaletin karanlığı. Bu karanlığı yırtıp atacağız, çünkü biz güneşin çocuklarıyız. Buradan belediye başkanına sesleniyorum, kendiniz sol, sosyal demokrat bir partide siyaset yaptınız. Dolayısıyla durduğunuz yerle uygulamalarınız birbiriyle uyuşmamaktadır. Bu anti demokratik uygulamadan vazgeçin. Bizler emeği ile geçiniyoruz, alın terimizle ürettiğimiz artı değerden payımızı istiyoruz. Ve hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da mücadele etmeye direnmeye devam edeceğiz.” 

Yaptığı konuşmanın sonunda işçilere seslenen Ünal’ın “Tüm engellere ve çetin mücadelelere hazır mıyız?” sorusu işçiler tarafından coşkuyla karşılandı. Eylem, işyeri temsilcisi Ali Bingöl'ün “Belediye Başkanı adım atmazsa uyarı eylemlerimiz artarak devam edecektir, kamuoyunu eylem takvimimiz konusunda bilgilendireceğiz” sözleri ile son buldu.

Kızıl Bayrak / İzmir