ÇİBEL’de temsilcilik seçimleri

ÇİBEL işçileri olağanüstü seçime gidilmesini sağladılar ve yeni temsilcilerini seçtiler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Ekim 2022
  • 08:55

Genel-İş 8 No’lu Şube’de örgütlü olan ÇİBEL işçileri ile Çiğli Belediyesi arasında süren Toplu İş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadığı için işçiler greve çıkmış, ancak 12 Nisan gecesi Genel-İş 8 No'lu Şube ve ÇİBEL işyeri temsilcileri satış sözleşmesine imza atmıştı.

İşçiler imzalanan sözleşmede, SODEMSEN'in sözleşme dönemini 3 yıla çıkaran teklifinin işçinin onayı alınmadan kabul edilmesine, oturumlar süresince kendilerinin sendika tarafından şeffaf bilgilendirilmemesine, yan haklarda, sosyal haklarda, yevmiyelerde kendi taleplerinin hatta işverenin   önerdiğinin de altına düşülmesine, grev süresince sendika tarafından yemek, çay vb. ihtiyaçlarının karşılanmamasına büyük tepki göstermişlerdi. Özellikle kendi iradelerinin hiçe sayılıp, kendi onayları alınmadan sözleşmenin imzalanması ise bardağı taşıran son damla olmuştu. TİS'in imzalanmasının ardından belediye yönetimi işçilere yer değiştirme, iş yükünü artırma, amirler tarafından denetimlerle mobing uyguladı. Belediye yönetiminin bu tutumuna karşı da işyeri temsilcileri ve şube yönetimi anlamlı bir karşı koyuş örgütle(ye)medi. Gelinen aşamada ise, ÇİBEL işçileri sözleşmenin imzalanmasının ardından kızgınlıklarından, umutsuzluklarından sıyrılıp, kendi iradelerini ortaya koyarak imza topladılar ve salt çoğunluğun elde edilmesinin ardından olağanüstü seçime gidilmesini sağladılar. Genel-İş Genel merkezinin olağünüstü seçimi onaylamasının ardından adaylarını belirleyen ÇİBEL işçilerinin temsilcilik seçimleri sonuçlandı.

11 Ekim Çarşamba sabah 8'de başlayan ve 17.00'de biten oy kullanma işleminin sonuçları yapılan sayımların ardından gece yarısı netleşti. 886 oyun kullanıldığı, 873 oyun geçerli sayıldığı seçimlerde üç işçi ise boş oy kullandı.

Sayım sonuçlarına göre 582 oy alan Ali Bingöl baş temsilci, 479 oy alan Gürkan Turhan ikinci temsilci, 455 oy alan Cenan Ünal üçüncü temsilci, 327 oy alan Yusuf Aydın dördüncü temsilci olarak seçildi.

Kızıl Bayrak / İzmir