Çibel işçilerinden ek protokol eylemi

Çiğili Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çibel A.Ş’de çalışan işçiler, ek protokol için belediyenin önünde eylem yaptı…

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ocak 2023
  • 17:30

Çiğili Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çibel A.Ş’de çalışan işçiler, ek protokol için belediyenin önünde eylem yaptı.

Çiğli Belediyesi'nde, Disk Genel İş 8 No'lu Şube'de örgütlü 930 işçiyi kapsayan toplu sözleşme 15 Nisan 2022'de 3 yıllık olarak ve işçilerin talebinin altında bir zam oranıyla imzalanmıştı. İmzalanan toplu sözleşmeden sonra ek protokol yapılması için Çiğli Belediye Başkanı ile görüşülmüş, ancak bugüne kadar anlamlı bir sonuç elde edilememişti. Bunun üzerine Çibel A.Ş işçileri bugün (4 Ocak) Çiğli Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

"Taleplerimiz için eylem ve etkinlikler sürecektir”

Saat 13.00'de belediye önünde toplanan işçiler adına basın açıklamasını Şube Örgütlenme Sekreteri Barış Okur okudu. Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Nisan ayında imzalanan TİS bugün itibariyle enflasyon ve yapılan zamların altında kalmıştır. TİS'in imzalandığı süreçten bu yana birçok kez ücretlerimizin iyileştirilmesi için ek protokol talebiyle Belediye Başkanı ile görüşmeye çalıştık. Ancak hiçbir olumlu dönüş olmadı. Gelinen aşamada ücretlerimiz asgari ücretin dahi altında kalmış durumdadır. Her gün çalışırken alınterimiz zamlara ve faturalara akıyor. Bizler bırakın sosyal hayatımızı dışarda yiyip içmeyi, günü geldi çocuklarımıza beslenme parası veremez duruma geldik. Basın açıklaması yapacağımızı duyan belediye başkanı sendikayı ziyaret edip taleplerimizi dinledi ancak somut bir adım ve somut bir rakam telaffuz etmedi. Sadece taleplerimizi Sodemsen'e ileteceğini ifade etti. 

Buradan bir kez daha sesleniyor ve yineliyoruz, olumlu bir dönüş ve adım atılmadığı takdirde taleplerimiz için eylem ve etkinlikler sürecektir.”  

Basın açıklaması sırasında işçiler sık sık “İşçiler açken başkanlara huzur yok!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Birleşen işçiler asla yenilmez!” sloganlarını attılar.

Kızıl Bayrak / İzmir