BTS’nin oturma eylemi sürüyor

BTS İzmir’de sürgünlere ve demiryollarının özelleştirme saldırısına karşı oturma eyleminin 47.’sini gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Aralık 2021
  • 10:43

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi’nin gerçekleştirdiği sürgünlere ve demiryollarının özelleştirilmesine karşı oturma eylemleri 47. haftada devam ediyor. Alsancak Gar önünde pazartesi günü saat 17.30 başlayan eylemde basın açıklamasını şube başkanı Erdal Akyol okudu.

Akyol özelleştirmelere değinerek şunları ifade etti:

“Sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasının temeli olan Kamu İktisadi Teşekkülleri(KİT’ler) AKP iktidarı tarafında özelleştirme ve serbestleştirme yoluyla yağmalanmaya ve yandaş sermaye gruplarına peşkeş çekilmeye devam ediyor. Bin bir emekle kurulmuş ve ülkenin göz bebeği olan sanayi kuruluşları, KİT ler, değerli araziler ve eğitim ve sosyal tesisleri talan edilmek isteniyor diyerek devam edilen açıklamada TCDD'nin özelleştirmek istenmesinde bunlardan bağımsız değil.”

Akyol açıklamanın devamında şunlara değindi:

"Özelleştirmeye karşı verdiğimiz mücadele ve çalışanların haklarının korunması iyileştirilmesi için mücadele etmemiz nedeniyle, demokratik bir çalışma ortamı istememiz nedeni ile kurumların bazı yöneticileri tarafından  üyelerimize karşı baskı ve sürgün politikası uygulanmaktadır. Üyelerimizi emekliliğe zorlamak için tayin ve geçici görevlendirme yoluyla zamanlı zamansız yaşam düzenlerini bozmaktadırlar. TCDD A.Ş personeli olup, ünvanı memur olan engelli kadrosunda bulunan arkadaşımızı yasalarda hakkı olan gece nöbetine girmek istememesi nedeniyle, servis müdürü seni odacı yaparım diyerek tehdit etmektedir. Sudan sebeplerle üyelerimiz hakkında soruşturma açarak, hatta daha ileriye gidip kimi sendikalarla organik bir ilişki içine girip senin için iyi olmaz diyerek üyelerimiz sendika değiştirmeye zorlanmaktadır. Bu yasaları tanımayan tehditkar tavırları nerden almaktasınız? Sendikamızın mücadele tarihini bilmeyenler şunu bilsinler ki, insanca bir yaşam için, demokratik bir çalışma hayatı için emek, demokrasi, barış mücadelesini yükselten üyelerimizi ve bizi asla yıldıramayacaksınız ifadeleri kullanıldı."

Açıklamada yaşanan ekonomik krize değinilerek “Biz kamu emekçileri olarak üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüz ile bu tür değişikliklere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” vurgusu ile açıklama bitirildi.

Eylemde 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek İşçi-Emekçi Buluşması bileşenleri adına söz alınarak Bornova Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan asgari cüret eylemine çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir