BTS’den promosyon eylemi

BTS üyeleri, TCDD çalışanları için banka promosyon ücretine ilişkin talebini ifade eden eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Kasım 2022
  • 23:30

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri promosyon ücretine ilişkin taleplerini ifade ederek eylem yaptı. İzmir ve Adana’da yapılan eylemlerde “Bankalar kazanırken, biz kaybetmeyelim” denildi.

Alsancak Gar önünde BTS İzmir Şubesi, bankaların ücret promosyonlarının güncellenmesine ilişkin yaptığı eylemde basın metnini BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu.  Akyol şunları söyledi:

“Hükümet yaptığı kanun değişikliği ile 2021 Haziran ayından sonra devlet tarafından satın alınan her türlü mal ve hizmete sözleşmede olsun ya da olmasın enflasyon farkı ödemesine karar vererek sermayeyi koruyor. Özel ve Kamu Bankaları ise bir yandan emeklilerle imzalamış olduğu promosyon anlaşmalarını güncellerken, bir yandan da yakın zamanda yaptığı promosyon anlaşmalarında 3 yıl için peşin ödenmek üzere 30-40 bin TL aralığında bir tutar ödemektedir.”

Örgütlü oldukları Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü işçilerinin 5 yıllık 17 bin lira promosyon aldığını aktaran Akyol, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü çalışanları için banka promosyon sözleşmesinin 9 Kasım’da yapılacağını kaydetti. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“BTS olarak; promosyon ihalesi geçen yıl yapılmış olan DHMİ Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı promosyon ihalelerinin her çalışana, kurumdaki en yüksek maaş baz alınarak her yıl için kurumdan alınan Ocak ayı maaşı kadar ve 3 yıllığı peşin olarak ödenecek şekilde güncellenmesini, TCDD çalışanları için ise; kurum çalışanlarının Ocak ayı tahmini en yüksek sözleşme ücreti (20 bin TL) baz alınarak bu tutar üzerinden 3 yıllık maaş toplamı 60 bin TL’nin tek seferde ödendiği bir promosyon anlaşmasının yapılmasını istiyoruz. BTS olarak; işkolumuzda yer alan tüm kurumların banka promosyon süreçlerinin takipçisi olacağız”