Baskı ve sürgünlere karşı nöbet sürüyor

BTS, üye ve yöneticilerine yönelik sürgün, baskı ve özelleştirme politikasına karşı sürdürdüğü oturma eylemi 50. haftasında devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Aralık 2021
  • 09:56

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), üyelerinin sürgün edilerek, baskıya maruz kalmasına karşı başlattığı oturma eylemi 50’nci haftasında sürüyor.

İzmir'de Alsancak Garı önünde yapılan oturma eyleminde basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu ve şunları dedi:

Sendikamız yöneticileri ve üyelerine isnat edilen suçların tamamı sendikal mücadele kapsamında yapılan eylem ve etkinliklerdir. Bunlar basın açıklamaları, sendikanın çağrısıyla yapılan eylem ve etkinlikler, sosyal medya hesaplarında paylaştıkları sendikal etkinlik çağrı ve duyurularıdır”

Bunların soruşturma konusu dahi yapılamayacağını söyleyen Akyol, uygulamaların hukuksuz olduğunu sözlerine ekledi. Sayıştay raporlarında ortaya çıkan hukuksuzluklara, TL’nin değer kaybına, zamlara da değinen Akyol son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bizler buradan bir kere daha ilan ediyoruz ki, baskılara sürgünlere liyakatsiz atamalara karşı, özelleştirmeye karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İşimize aşımıza çalıştığımız kuruma sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hukuku, adaleti, barışı, laikliği, demokrasiyi kazanmak için sokak sokak, meydan meydan, işyeri işyeri kol kola, omuz omuza demokratik mücadele hakkımızı kullanacağız. Baskılar bizi yıldıramaz!”

Ardından konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni ise sendikaların halkın ve emekçilerin en büyük güvencesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“50 haftadır sürgünlere, baskılara ve özelleştirme politikalarına karşı bir direniş gerçekleştiriliyor. Bu direniş kıymetli bir direniş, bu direniş zulme karşı yolsuzluk, hırsızlık, talan siyasetine karşı ne yapmamız gerektiğini hangi yoldan gitmemiz gerektiğini gösteren bir direniştir. BTS ortaya koyduğu pratikle halkın emekçinin sendikaların nasıl olması gerektiğini gösteriyor."