1 Mayıs çağrıları sürüyor

İzmir ve İstanbul'da sınıf devrimcileri 1 Mayıs'ta işçi ve emekçileri mücadeleye çağırmaya devam ediyor. DEV TEKSTİL İzmir'de 1 Mayıs hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Nisan 2022
  • 22:10

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a sayılı günler kala faaliyetlerine devam ediyor. BDSP Küçükçekmece'de çağrılara devam ederken İzmir'de DEV TEKSTİL ve Ege İşçi Birliği işçi ve emekçileri 1 Mayıs alanlarına çağırmayı sürdürüyor.

Küçükçekmece'de BDSP çağrıları

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın devrim ve sosyalizm!” ve “Emperyalist savaşa, baskı ve sömürüye karşı 1 Mayıs’a!” şiarlı afişleri Sefaköy merkez ve metrobüs çevresine yapıldı.

Ayrıca BDSP imzalı “Faşist baskılara karşı 1 Mayıs’a!”, “Kapitalist sömürüye karşı 1 Mayıs’a!” ve farklı şiarlı stikırlar Sefaköy Bağlarçeşme Caddesi’ne yaygın olarak yapıldı.

Buca'da 1 Mayıs çağrıları başladı!

Ekonomik krizin derinleştiği, emperyalist saldırı ve savaşların tırmandığı bir dönemde 2022 1 Mayıs'ını karşılamaya hazırlanıyoruz. Güçlü, kitlesel ve birleşik bir 1 Mayıs çağrısı bir çok yerden yükseliyor. İzmir Buca'da da işçi ve emekçilere 1 Mayıs çağrıları taşınıyor. Afiş, bildiri vb. araçlarla haklarına ve geleceğine sahip çıkmaya çağrılan emekçiler, omuz omuza 1 Mayıs alanında olmaya davet ediliyor.

DEV TEKSTİL'den 1 Mayıs hazırlık toplantısı

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 1 Mayıs hazırlık toplantısı ile içinden geçilen süreç, siyasal gelişmeler, kriz ve derinleşen sosyal yıkımı ve böylesi bir tablo içinde 1 Mayıs'ın önemini konuştu. 1 Mayıs'a yürütülecek çalışmaların ayrıntılı planlamasının da yapıldığı toplantıda, güçlü bir 1 Mayıs için seferberlik halinde hareket etmenin altı çizildi. Pratik çalışma planının yanı sıra, ev ziyaretleri, fabrika toplantıları gün gün takvimlendirilerek çalışmalara başlandı.

Hazırlık toplantısında gerçekleştirilen planlamalar doğrultusunda emekçi semtlerine “Baskıya, sömürüye, hayat pahalılığına karşı 1 Mayıs'ta alanlara” şiarlı DEV TEKSTİL afişleri işçi ve emekçilerin yoğun olarak oturduğu emekçi semtlerine yapılmaya başlandı. Aynı zamanda işçi ve emekçilerin yoğun olarak kullandığı ana caddelere “Hayat pahalılığına, baskıya ve sömürüye karşı 1 Mayıs'ta alanlara!” şiarlı DEV TEKSTİL pankartları asılmaya başlandı.

Ege İşçi Birliği'nden 1 Mayıs faaliyeti

Ege İşçi Birliği İzmir'in dört bir yanında 1 Mayıs çağrılarına başladı. "Hayat pahalılığına, baskıya ve sömürüye karşı 1 Mayıs'ta alanlara" ve "Metal, tekstil, petrokimya, gemi söküm. İşçiler gücünü birleştiriyor, Birliği'yle yürüyor" şiarlı iki çeşit afiş Aliağa, Menemen, Çiğli, Serinkuyu, Soğukkuyu, Karşıyaka girişi, Bayraklı, Bornova merkez ve metro, Halkapınar, Konak, Buca ve Alsancak'ta yaygın şekilde yapıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece, İzmir