Üç kentte 1 Mayıs çağrısı

İstanbul Ümraniye, İzmir ve Trakya'da işçi ve emekçilere 1 Mayıs'ın mücadele çağrısı taşındı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Nisan 2022
  • 16:30

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs çağrı faaliyetlerine devam ediyor. İstanbul’da Sancaktepe, Sultanbeyli, Dudullu OSB’de bültenler ile işçiler 1 Mayıs’ta mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı. İzmir’de DEV TEKSTİL baskılara rağmen 1 Mayıs çağrısını işçilere taşıdı. Trakya’da ise metal ve tekstil işçilerine mücadele çağrısı yapıldı.

Ümraniye’de 1 Mayıs çağrısı

Sınıf devrimcileri Sancaktepe, Sultanbeyli’de çağrı çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle kahvelerinde, semt pazarlarında işçi-emekçiler 1 Mayıs’a çağrılırken, hayat pahalılığına, sömürüye, baskıya karşı örgütlü olmaya davet ediliyor.

Metal İşçileri Birliği Dudullu OSB’de 1 Mayıs gündemli bültenlerini işçilere ulaştırırken, DEV TEKSTİL’de fabrikalara bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. 

İzmir'de sınıf devrimcileri 1 Mayıs'a çağırıyor!

İzmir’de sınıf devrimcileri 1 Mayıs faaliyetleri ile işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor.

Menemen üst geçit, Asarlık üst geçit, Küçük Çiğli, Çiğli merkez, Serinkuyu, Soğukkuyu, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova merkez, Bornova metro, Halkapınar, Alsancak, Konak merkez, Gümrük, Buca, Şirinyer, Kuruçeşme’ye BDSP afişleri yaygın yapıldı.

Çiğli Merkezde sabah işe giden işçi emekçilere servis duraklarında ve akşam iş çıkışı çiğli belediye önünde, Yamanlar mahallesinde ve pazar yerinde "Sömürüye, baskıya, emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs'ta alanlara!" şiarlı BDSP bildirileri işçi ve emekçilere ulaştırılarak sohbet edildi.

BEGOS'ta bildiri dağıtımına tahammülsüzlük!

DEV TEKSTİL bildirileriyle fabrika önlerinde, servis güzergahlarında, sanayi bölgelerinde yaygın 1 Mayıs çağrısı gerçekleştiriyor. İşçi mahalleleri ve fabrika çevreleri afişlerle donatılıyor.

Vardiya çıkış saatinde Sarnıç İzban çıkışında ajitasyon konuşmaları eşliğinde gerçekleşen dağıtımlarda yüzlerce bildiri işçilere ulaştırıldı. Torbalı'da mahallelere, işçilerin geçiş güzergahlarına 1 Mayıs'ta alanlarda olma çağrısı taşıyan afişler asıldı. DEV TEKSTİL afişleri Gaziemir ve Buca'da da birçok noktaya yapıldı.

Buca'da Tekstil fabrikalarının bulunduğu alanlardan birisi olan BEGOS'ta ise sabah vardiya girişinde bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Baskının, sömürünün, uzun çalışma saatlerinin yanı sıra düşük ücret dayatmasının yaygın olduğu BEGOS'ta yıllardır gerçekleştirilen faaliyetlere gösterilen tahammülsüzlük, bu 1 Mayıs çalışmalarında da devreye sokuldu.

Kurdukları çarkın bozulmasını istemeyen, yasa ve kural tanımaz BEGOS patronları, güvenlikler aracılığıyla sömürü cehennemine dönen fabrikalara yönelik her türlü aydınlatma faaliyetini zorbalıkla engelleyebileceğini düşünüyor. Dağıtımlar sırasında karşılaşılan da bir kez daha bu oldu. Güvenliklerin gerçekleştirdiği hukuksuz müdahaleye rağmen, kararlılıkla faaliyete devam edilmesi karşısında ise polis çağrıldı. Çevreden birçok işçinin destek verdiği tartışmaların ardından faaliyete devam edildi ve planlandığı gibi bitirildi. 1 Mayıs ve örgütlenme çağrısının engellenemeyeceği bir kez daha gösterilmiş oldu. DEV TEKSTİL 1 Mayıs'a kalan süre boyunca çalışmaların aralıksız süreceğini duyurdu.

Trakya’da 1 Mayıs çağrısı

Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a sayılı günler kala faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Trakya’da Metal İşçileri Birliği, “Emperyalist savaşa, sömürüye ve köleliğe karşı; Haydi 1 Mayıs’a!” şiarlı bültenleri Çorlu ve Çerkezköy’de birçok servis noktasına metal işçilerine ulaştırdı. Metal işçileri 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırıldı. Dağıtımlarda işçilerle yapılan sohbetlerde, işçiler en çok yaşanan hayat pahalılığından ve ücretlerin düşüklüğünden şikayetçi oldukları gözlemlendi. İşçilere bu sorunlara karşı 1 Mayıs’a taleplerimizle katılmak gerektiği üzerine konuşmalar yapıldı.

Seslenmelerin dışında, Metal İşçileri Birliği imzalı “Sömürü ve köleliğe karşı; Birliğimizle komitelerimizle 1 Mayıs’a yürüyoruz!” şiarlı afişler, Tekstil İşçileri Birliği imzalı “Hayat pahalılığına, sömürüye, baskıya, emperyalist savaşa karşı duralım!” şiarlı afişler Çorlu ve Çerkezköy’de servis noktalarına yapılmaya devam ediliyor.

 

Kızıl Bayrak / İstanbul, İzmir, Trakya