İzmir’de 1 Mayıs programı açıklandı

İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi yaptığı basın toplantısında 1 Mayıs mitinginin Gündoğdu Meydanı’nda olacağını duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Nisan 2022
  • 21:10

İzmir 1 Mayıs Tertip Komitesi yaptığı basın toplantısında 1 Mayıs mitinginin Gündoğdu Meydanı’nda olacağını duyurdu.

İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapılan basın toplantısında ilk sözü alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı şunları söyledi:

“Bu adaletsiz düzende fakir daha fakir, zengin daha zengin. Günlerin getirdiği adaletsizlik ancak bu böyle gitmez, geçinmek istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Biz birleşirsek zamlar geri alınır. Bizim mücadelemiz bu düzeni değiştirir”

1 Mayıs günü Gündoğdu Meydanı’na davet edilen açıklama sonrasında İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baran Selanik de yargıyı maşa olarak kullanan siyasi iktidarın değişmesi gerektiğini belirtti. Selanik konuşmasında şunları söyledi:

“Bir hukuk devleti sürecinin yeniden inşa edilmesini düşünüyoruz. Önümüzde çok keskin virajlar olacak. Hukuk devleti, laiklik ve insan hakları mücadelesinin daha da ileriye taşınması için meslektaşlarımızın ve tüm halkımızı 1 Mayıs’a davet ediyoruz.”

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir ise, talana karşı ciddi bir mücadele verdiklerini belirterek, “İki gün önce talan projesi için Çeşme’deydik, yarın 1 Mayıs’ta sınıf dayanışması için bir arada olacağız. Tüm üyelerimiz ile beraber 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız” dedi.

 Türk-İş 3’üncü Bölge İzmir Temsilcisi Hayrettin Çakmak,"1 Mayıs’ta Kod 29, performans değerlendirmesine, grev haklarımızın gasp edilmesine kadın cinayetlerine ve taşeronlaştırmaya hayır diyeceğiz” diye belirtti. 

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal ise şunları ifade etti:

“Biz emeğimizle alın tenimizle insanca yaşama mücadelesi veriyoruz. Bu zor şartlarda emeğin bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz. Yoksulluğu işsizliğe sömürüye ve savaşa karşı barışı büyütmek için alanlarda olacağız. Biz emeğin sömürülmediği sendikal hakların önünün açıldığı haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden atılan KHK’lilerin işine geri döndüğü emeğin özgürlüğün barışın hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Bu nedenle kamu emekçileri olarak taleplerimizle meydanlarda olacağız.”