İbrahim Gökçek ve Helin Bölek'e zorla müdahale tehdidi

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek polisler tarafından hastaneye kaldırıldı, zorla müdahale tehdidiyle karşı karşıya.

  • Haber
  • |
  • Kültür-sanat
  • |
  • 11 Mart 2020
  • 09:45

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'e zorla müdahale tehdidine karşı hastaneye dayanışmaya gelenler polisin saldırısıyla karşılaştı. Öte yandan bu sabah zorla hastaneye yatırılan Bölek ve Gökçek'le ilgili gün içerisinde savcılık tarafından karar çıkarıldı.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin durumuyla ilgili Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, savcılığın müdahalenin önünü açmak için karar aldığı duyuruldu. Karara ilişkin açıklamada "İstanbul 18. Sulh Hukuk Hakimliği, müvekkillerimiz İbrahim Gökçek ve Helin Bölek'in Sağlık Bakanlığının talebi üzerine zorunlu yatışına izin vermiştir. Bu karar, zorla müdahalenin önünü açmak için yapılan bir hazırlık işlemi niteliğindedir" ifadeleri kullanıldı.

Polis, ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerini sahiplenmek için hastaneye gelen halka saldırmaktadır. İşkence insanlık suçudur! İşkence suçunun zamanaşımı yoktur! pic.twitter.com/5YqTgJphGe

— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk_) 11 Mart 2020

***

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Grup Yorum üyesi Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ölüm orucu eylemini Sarıyer'deki direniş evinde sürdürüyordu. Gökçek ve Bölek bugün polis tarafından evleri basılarak hastaneye kaldırıldı.

Grup Yorum'a dönük baskıların son bulması talebiyle direnişlerini dışarıda sürdüren Gökçek ve Bölek'in gözaltı kararı olmamasına rağmen hastanede zorla tutuluyorlar. Polisin direniş evini basarak kaçırdığı Gökçek ve Bölek'e uzun süre ulaşılamadı.

Grup Yorum sosyal medya sayfasından yaşananları şu ifadelerle duyurdu:

“Ölüm orucundaki Helin ve İbrahim, gecenin bir yarısı gözaltına alındılar. İkisi de kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değildir. bu acizliktir. Tüm halkımıza, kendine insanım diyen herkese çağrımızdır Grup Yorum üyeleri nerede? diye soralım...”

Ardından Bölek ve Gökçek'in Ümraniye Devlet Hastanesi'nde oldukları haberi geldi. Sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Gökçek ve Bölek'in yanında olduğunu duyuran Nuriye Gülmen, gözaltı kararının bulunmadığını ve zorla hastanede tutulduklarını belirtti.

İbrahim Gökçek'in videosu paylaşılarak Ümraniye Devlet Hastanesi önünde gerçekleşecek açıklamaya çağrı yapıldı.