Grup Yorum üyesi Helin Bölek’e uğurlama

Ölüm orucunda yaşamını yitiren Helin Bölek’in cenazesine engelleme girişimi. Polis Okmeydanı Cemevi’ni abluka altına aldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Nisan 2020
  • 11:27

14.21: Helin Bölek şu anda toprağa veriliyor.

14.15: HHB kendi imkanları ile getirdikleri seyyar gasilhanede Bölek'in cenazesinin yıkandığını belirtti. 

14.00: Polis Feriköy Mezarlığı'nın içerisinde Helin Bölek'in cenazesi için bekleyenlere gaz bombası ile saldırdı.

13.50: Halkın Hukuk Bürosu, mezarlığın girişinde çok sayıda kişinin gözaltına alındığını paylaştı.

13.30: Feriköy Mezarlığı'nın üst girişinde cenazeyi defnetmek için bekleyenlere polis TOMA ve kalkanlarla saldırdı.

***

Ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i uğurlamak için Okmeydanı İdil Kültür Merkezi önünde toplanıldı. Burada Grup Yorum üyesi Meral Hır gözaltına alındı.

Okmeydanı Cemevi’nde cenaze için bekleyiş sürerken polis Cemevi etrafını abluka altına alarak giriş çıkışı engellemeye çalışıyor. Helin Bölek'i uğurlamaya gelenler ise sloganlarla bekleyişlerine devam ediyor.

Grup Yorum sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bilgilendirmede cenaze aracının durdurulduğunu belirtti.

***

Cenaze aracından canlı yayın yapan bir sosyal medya hesabından, yolda üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Cenazeyi defin için gelen bir kişi ile ambulans ve minübüsün şoförlerinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Öte yandan, Feriköy - Okmeydanı yol ayrımında beklenildiği ve cenazenin kaçırılmak istendiği ifade edildi. 

Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi cenaze aracının Kağıthane'de durdurulduğunu ve ardından Feriköy için izin verildiğini ifade etti. Feriköy Mezarlığı'na doğru yola çıktıklarını belirten Bilgi, herkesi dayanışmaya beklediklerini söyledi.

Halkın Hukuk Bürosu ise yaptığı açıklama ile şunları ifade etti:

"Helin Bölek henüz yıkanmadı, cenaze hazır değil. Cenaze konvoyunun kolluk tarafından zorla götürüldüğü Feriköy'de gasilhane yok. Ölülere zulmedenler, cenazelerden korkanlar müvekkilimizin vasiyetinin yerine getirilmesini engelliyor."

Feriköy Mezarlığı önünde mezarlık görevlileri kapıları kapattı ve cenaze için bekleyen kitleye polis toma ve gaz bombaları ile saldırdı.