SGBP Kadın Koordinasyonu’ndan Namet işçilerine ziyaret!

SGBP Kadın Koordinasyonu 8 Mart vesilesiyle, sendikalaştıkları için işten atılan Namet işçilerini ziyaret etti.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 03 Mart 2015
  • 16:55

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) Kadın Koordinasyonu,  8 Mart vesilesi ile direniş ziyaretlerine sendikalaştıkları için işten atılan Namet işçilerini ziyaretle başladı. Ravago işçileri, SGBP içerisindeki sendikaların başkan ve yöneticilerinin katıldığı ziyaret saat 12.00’de fabrika önünde buluşulması ile başladı.

Polisin yığınak yaptığı fabrika önüne ilk önce Petrol-İş Sendikası üyesi Ravago işçileri “Birlik, mücadele, dayanışma” yazılı pankart ve sloganları ile geldiler. Ardından “Namet’te işten atılan kadın işçiler yalnız değildir Yaşasın 8 Mart!” yazılı pankartı ile SGBP Kadın Koordinasyonu geldi.  Dövizler taşıyan koordinasyon üyeleri sloganlarla fabrika önüne yürüdüler.

Fabrika önünde toplanan kitle halaylarla çekerek “Namet işçisi yalnız değildir!” , “Namet işçisi kadınlar yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Aileyiz dediniz kanımızı emdiniz!”, “Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz!”, “Kadınlar evde işte direniyor!”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa!” sloganlarını haykırıldı.

Namet işçilerinin çalışma koşularından ve direnişin geldiği noktayı anlatan konuşmaların ardından basın açıklaması için söz SGBP Kadın Koordinasyonu’ndan Neslihan Taşova’ya bırakıldı. Kitleyi selamlayarak açıklamaya başlayan Taşova, Namet’te olma sebeplerini sıralayarak devam etti. Genel olarak Namet işçilerinin sorunlarından bahsederek Namet’te çalışan kadın işçilerin yaşadığı sorunların altını çizdi. Sorunlarına karşı sendikalaşmakta çare bulan işçilerin patron tarafından işten atılmasına karşı destek için işçilerin yanında olduklarını vurguladı.

8 Mart’ın tarihine değinen Taşova, “Kapitalizme boyun eğmeyeceğiz” diyerek “Biz kadınlar güvenceli ve sendikalı bir iş, şiddetsiz bir yaşam için bugün alanlardayız. Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir! Yaşasın 8 Mart!”  ifadeleriyle basın açıklamasını sonlandırdı.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği, EMEP, Vatan Partisi’nin de destek verdiği eylem, basın metninin okunmasının ardından, “Namet işçileri kazanmadan bu fabrikanın önünden emekçiler hiçbir zaman eksik olmayacak” denilerek sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze