Polis şiddetine uğrayan TOMİS yöneticisi Dilbent Türker: “Mücadeleye devam edeceğiz”

İstanbul’da Taksim’de yapılmak istenilen 25 Kasım eyleminde polis şiddetine maruz kalan ve bacağı kırılan TOMİS üyesi Dilbent Türker “mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 26 Kasım 2022
  • 16:50

İstanbul’da Taksim’de yapılmak istenilen 25 Kasım eyleminde polis şiddetine maruz kalan ve bacağı kırılan TOMİS üyesi Dilbent Türker “mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İEKK ve BDSP’lilerle birlikte gözaltına alınma sürecini anlatan Türker şunları dedi:

“Merhaba dostlar... dün gece 25 Kasım vesilesiyle Taksim’deydik. Bir kez daha orada kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin, tecavüzün politik olduğunu haykırmak için oradaydık. Ancak henüz hiçbir eylem gerçekleştiremeden polis ablukası ve şiddetine maruz kaldık. Polislerin herhangi bir uyarısı olmadan direk şiddete uğradık. İşkence ve ters kelepçeyle gözaltına almaya çalıştılar. Ters kelepçenin insanlık suçu olduğunu ifade ettik ve kabul etmedik. Polis ayağıma basarak diğer ayağıyla tekme atarak iki yerden kırdı. Sürükleyerek hastaneye götürdüler. Doktor Balta Limanı Hastanesi’ne sevk etti ve polisler keyfi bir biçimde ayağım kırık halde bekletti beni.”

Gözaltı sürecinde yakınlarına haber verilmesinin engellendiğini ifade eden Türker, saldırıların kendisini yıldıramayacağını ifade etti. Türker şunları dedi:

"Balta Limanı Hastanesi’ne götürüldüğümde yakınlarıma ve avukatıma ulaşmam engellendiği için ameliyat olamadım. İfadem de hastanede alınmak istenildi. Bizler biliyoruz ki kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz her geçen gün artıyor. Bunların muhatapları azgınca saldırıyor. Bizler örgütlü mücadelemizle faşizmi püskürtmek için sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz. İşçilerin, kadınların, çocukların sesini haykırmaya devam edeceğiz. Dün 200’e yakın kadın gözaltına alındı. Polisin orantısız şiddeti kadına yönelik şiddetin artmasının göstergesi. Buradan gücü alıyorlar, devletin tüm mekanizmalarıyla işçilerin, emekçilerin, kadınların karşısında durması kadına yönelik şiddeti arttırıyor. Bizler buna karşı alanlarda olmaya devam edeceğiz”

Kızıl Bayrak / Esenyurt