Dilbent Türker’le dayanışmayı büyütelim!

Şiddet, sömürü, baskı düzenine karşı mücadele edelim!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları, yaptığı yazılı açıklamayla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yaşanan polis terörünü ve TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker’in bacağının iki yerinden kırılmasını kınayarak dayanışma çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 03 Aralık 2022
  • 08:00

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları’nın yaptığı açıklama şöyle:

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemleri bu sene pek çok ilde yasaklandı. Başta Taksim olmak üzere İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlerde yüzlerce kadın işkenceyle, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Yabancı uyruklu 2 kadın gözaltı sonrasında sınır dışı edilmeye çalışıldı. TOMİS MYK üyesi Dilbent Türker’in bacağı da gerçekleşen polis şiddeti sırasında iki yerinden kırıldı.

Dilbent, “pandemi önlemleri” adı altında hayata geçirilen işçi ve emekçilere yönelik saldırılara, Kod-29’a, sendika hakkının gaspına, kölece çalışma koşullarına karşı sendikası TOMİS’le birlikte direnmişti. Kod-29’a ve keyfi işten atmalara karşı gerçekleştirilen Ankara Yürüyüşü sırasında da defalarca gözaltına alınmış ve polis şiddetine maruz kalmıştı. Ancak o zaman olduğu gibi bugün de tüm bu saldırılar Dilbent’in ve bizlerin mücadele inancını ve iradesini kıramadı. Bundan sonra da kıramayacak.

Bizler haklı ve meşru mücadelemizden aldığımız güçle mücadeleye devam edeceğiz. Yüzlerce kadını işkenceyle gözaltına alanlardan, Dilbent’in bacağını kıranlardan hesap soracağız. Başta işçi-emekçi kadınlar olmak üzere herkesi de Dilbent Türker’le dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Şimdi 25 Kasım’da ortaya konan iradeyi ve dayanışmayı büyütme zamanı!

Kadınların büyüyen öfkesinden, keyfi yasaklara boyun eğmeyip başta 25 Kasım ve 8 Martlar olmak üzere alanlarda olma iradesinden, kadın işçilerin direnişlerde en ön saflarda mücadele etmesinden ne kadar korktuklarını bir kez daha gösterdiler. 25 Kasım’ı yasaklayıp, polis şiddeti ve gözaltı saldırısını devreye sokan AKP-MHP iktidarı kadınların şiddete, sömürüye, baskıya, kirli savaş politikalarına karşı yükselen sesini kesmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Tıpkı Dilbent’in yaptığı gibi kadınlar tek adam rejiminin bu keyfi yasaklarına sokakta direniş iradesini göstererek kararlılıkla yanıt verdiler.

Tüm işçi-emekçi kadınları geleceğimizi, haklarımızı, hayatlarımızı çalan, kadına yönelik her türlü şiddeti besleyen sömürü düzenine karşı birleşmeye, örgütlü mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. 

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK)

3 Aralık 2022